Esir takasında son gün! İnsani ara uzatılacak mı?

Yayın tarihi: 27 Kasım 2023 Pazartesi 9:03 am - Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi 11:21 am

Gazze Şeridi’nde verilen 4 günlük insani aranın son gününe gelindi. Hamas’tan sürecin uzatılmasına dair sinyaller gelirken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın serbest bırakacağı her 10 İsrailli esire karşılık, çatışmalara verilen ‘insani ara’nın birer gün uzatılmasını ‘olumlu bulduğunu’ açıkladı.

Hamas ve İsrail arasında cuma günü başlayan dört günlük esir takası ve insani ara anlaşmasının son gününe girildi. Anlaşma kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridinden 39 İsrailli kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

Sürecin sonuna gelinmesiyle birlikte merak edilen bir konu da ‘insani ara’nın uzatılıp uzatulmayacağı oldu. Hamas, daha fazla esirin serbest bırakılması doğrultusunda insani arayı uzatmaya çalıştıklarını bildirdi.

NETANYAHU: HER 10 İSRAİLLİYE KARŞIŞIK BİRER GÜN UZATMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan da sürecin uzatılmasına yönelik açıklama geldi. Sosyal medya platrformu X’ten paylaşım yapan Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

Biden ile görüşmesine dair açıklamada bulunan Netanyahu, Hamas’ın serbest bırakacağı her 10 İsrailli esire karşılık, “insani aranın” bir gün uzatılmasına ilişkin çerçeveyi “olumlu bulduğunu” belirtti.

Bu çerçevenin sona ermesinin ardından hedeflerini gerçekleştirmek için tüm güçleriyle geri döneceklerini” ABD Başkanı Joe Biden’e ilettiğini vurgulayan İsrail Başbakanı, hedeflerini “Hamas’ı yok etmek, Gazze’nin eski haline dönmeyeceğinden emin olmak ve İsrailli esirleri geri getirmek” şeklinde sıraladı.

İsrail-Hamas arasında 3. esir takası! 17 kişi daha Kızılhaç’a teslim edildi

Kaynak: TELE1