Eşinin öldürdüğü Süreyya Arlıcan toprağa verildi: Son notu ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ oldu

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2020 Cumartesi 3:46 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 Cumartesi 3:47 pm

Kocası tarafından öldürülen Süreyya Arlıcan Çiçek, Ankara’da üyesi olduğu Tüm Bel Sen’deki mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Arlıcan’dan geriye çekilme tartışmalarıyla gündemde olan “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” fotoğrafı ve gülüşü kaldı. Cenazede konuşan Arlıcan’ın arkadaşları ve akrabaları “Sözleşme’nin tartışmaya açıldığı şu günlerde bir kere daha canımız yandı” dedi.

İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde yaşayan 58 yaşındaki Süreyya Arlıcan Çiçek, eşi Şehmus Çiçek tarafından darbedildi. Aldığı darbeler nedeniyle önce İzmir’de bir hastaneye kaldırılan Arlıcan, daha sonra Bodrum’da bulunan  özel bir hastaneye götürüldü. Bir süredir yaşam mücadelesi veren Arlıcan, hayatını kaybetti.

Arlıcan’ı öldüren Şehmus Çiçek ise tutuklandı. Arlıcan’dan geriye ise yaklaşık 3 hafta önce kendisini öldüren eşi Şehmus Çiçek ile birlikte çekildiği fotoğraftaki “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, TCK-103 6284’ü uygula” yazısı kaldı.

‘EMİNE’NİN, ÖZGECAN’IN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORDU’

Evrensel’den Deniz Sönmez’in haberine göre, Arlıcan’ın cenazesi ailesi tarafından memleketi Ankara’ya getirildi. Yenimahale ilçesinde bulunan Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninde, Arlıcan akrabaları, yakınları, dostları ve sendikadan mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Ablasının talebinin her zaman İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması olduğunu söyleyen Arlıcan’ın kardeşi Abbas Arlıcan cinayetle ilgili adli sürecin devam ettiğii belirterek zanlının şu an tutuklu olduğunu, başka bir söylemek istemediğini dile getirdi.

Cenazede töreninde Evrensel’e konuşan Süreyya Arlıcan’ın kuzeni Erhan Yılmaz ise “Kendisi mücadelesini sendikalarda, devrimci dayanışmada, kadın platformlarında sürdürüyordu. Mücadele yaşamının bir parçasıydı. Emine Bulut’un, Özgecan’ın ve daha birçok kadının sesi olmak için çalışıyordu. Bugün sendikası Tüm Bel Sen’in de dediği gibi ‘Yasta değil isyandayız” dedi.

Süreyya Arlıcan’ın mücadele arkadaşlarından KESK’e bağlı Tüm Bel Sen MYK Üyesi Satı Burunucu da, “Üç çocuğuyla yaşam, sendikal haklar, demokratik haklar mücadelesi veren, kadın mücadelesinden hiç vazgeçmeyen bir arkadaşımızdı. Bundan 4-5 yıl kadar önce evlendiği adam tarafından öldürüldü. İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açıldığı şu günlerde bir kere daha canımız yandı. İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı belki Süreyya da yaşıyor olacaktı. Hepimiz çok üzgünüz” dedi.

Cemevinde düzenlenen törenin ardından Süreyya Arlıca, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.