Sildiği mesajları bulan eşinden boşanan koca Apple’a dava açtı

Yayın tarihi: 15 Haziran 2024 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 15 Haziran 2024 Cumartesi 11:37 am

İngiltere’de eşini bir hayat kadınıyla aldatan adam eşinin silinen mesajlarıyla durumu öğrendiğini anlayınca Apple‘a dava açtı.

teknoloji devi Apple, eşini aldatan bir adamın açtığı dava ile gündem oldu. İngiltere’de yaşayan ve eşini bir hayat kadınıyla aldatan bir adam eşinin gizli mesajlaşmalarını bulduğunu ve bu mesajları daha önce kendisinin bizzat sildiğini söyleyerek Apple’dan tazminat talep etti.

”HALA EVLİ OLABİLİRDİK”

Eşini aldattığı hayat kadınıyla yazışmalarını telefonundan silen adam, daha sonra eşinin bunu fark ettiğini ve evliliklerinin sona erdiğini söyledi. İngiliz adam, “Eğer eşim mesajları görmeseydi halen evli olabilirdik” dedi. Eşinin mesajları başka bir cihazdan gördüğünü söylerken Apple’ın silinen mesajlar konusunda şeffaflık sağlamadığını ve bu özelliğin çalışmadığını söyledi.

İngiliz The Times gazetesine konuşan adam evliliğinin son yıllarında hayat kadınlarıyla ilişki yaşadığını ve Apple’ın iMessage uygulaması üzerinden yazıştıklarını söyledi. Her yazışmadan sonra mesajları sildiğini söyleyen adam, eşinin ailenin ortak kullanımına açık olan iMac bilgisayarda mesajları gördüğünü de belirtti.

Aldatan sevgilisine 1 ton soğan gönderdi: ‘Günlerce ağladım, şimdi sıra sende’

200 MİLYON TL TALEP EDİYOR

İngiliz medyasına konuşan adam, “Eğer bir mesaj siliniyorsa bu her yerden silinmeli. Çok kötü oldu. Eşim için öğrenmesi çok fena oldu. Boşanma çok stresli bir süreç ve bütün aile dengelerini bozdu. Eğer Apple bana mesajın diğer platformlardan silindiğini söylese bu başımıza gelmezdi” dedi. Öfkeli adam, Apple’ın mesaj silinince, “Bu mesaj bu cihazdan silindi” uyarısını yapması gerektiğini de vurguladı. Avukatlarla çalışmaya başlayan adam Apple’dan 5 milyon sterlin (yaklaşık 200 milyon TL) istediğini de söyledi.

Adamın avukatı Simon Walton, “Apple, kullanıcıya mesajın silinip silinmediğine dair net bir mesaj vermedi. Birçok durumda iPhone mesajların silindiğini söylüyor fakat diğer bağlı cihazlarda bu mesajlar kalıyor. Benzer bir sorun yaşayan diğer Apple müşterilerinin de davaya yardımcı olmasını bekliyorum” dedi.

Apple ChatGPT’yle iş birliğini duyurdu, Intelligence’yi tanıttı

Kaynak: HABER MERKEZİ