Esenyurt’taki tekel cinayetinde şikayetini çekmeyen aileye tehdit iddiası: Ağrı’da amcalarımız var mafya

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 11:21 am - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 5:42 pm

Özel Haber: Barış Önal

Esenyurt’taki tekel bayii cinayetinde öldürülen Yunus Emre Erzen’in ailesine şikayetten vazgeçilmesi  için “40 milyon TL ve biri kız biri erkek iki çocuk verelim” diyerek ‘barış’ teklifi yapıldığı ileri sürüldü. TELE1’e konuşan Erzen ailesinin avukatı Kerim Bahadır Şeker, barış teklifinin kabul edilmemesi halinde ‘Ağrı’da mafya akrabalarımız var savaş olur’ diye tehdit alındıklarını söyledi.

İstanbul Esenyurt’ta temmuz ayında Batuhan Bayındır ile Yunus Emre Erzen’in yaşamını yitirdiği tekel bayii cinayetinde yeni iddialar gündeme geldi. Saldırıda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen’e şikayetten vazgeçilmesi için 40 milyon lira, 13 yaşında erkek çocuğu ve 11 yaşında bir kız çocuğu teklif edildiği ileri sürüldü. İddia ile ilgili TELE1’e konuşan, Erzen ailesinin avukatı Kerim Bahadır Şeker yapılan teklifi reddettiklerini söyleyerek, teklifin yüz yüze yapılan bir görüşmede iletildiğini ancak öncesinde de mesaj yoluyla maddi manevi helallik adı altında tekliflerin yapıldığını söyledi.

Teklif yapan ailenin iddiaları reddetmesi üzerine konuşan Şeker, “Daha önce yaptıkları 3 milyon TL, 1 ev ve 1 araba teklif ettiklerinde de yalanlamışlardı ancak dosyadaki gizlilik kararı kalktığında görüldü ki bizim dediğimiz doğru” dedi.

Esenyurt’taki tekel bayi cinayetinde tüm şüpheliler yakalandı

“MAHKEMEDE REDDETMEDİLER”

Şeker, tekel cinayetinden tutuklu bulunan Servet Özer’in aynı tekel bayiindeki bir kavga nedeniyle başka bir davada müşteki olarak hakim karşısına çıktığını söyleyerek, “Biz mahkemede, ’40 milyon TL, 13 yaşında bir erkek çocuğu ve 11 yaşında bir kız çocuğu tarafımıza teklif edildi’ diye sunduğumuzda madem yalandı da karşı tarafın avukatları mahkemede ‘yalandır’ diye beyan da bulunmadı. Servet Özer mahkemede müşteki olarak karşımızdaydı. Neden böyle bir teklif yapmadık demedi. Hem mesajlarda maddi manevi biz helallik isteyelim diye mesajlar hem de yüz yüze gelelim denildi. Yüz yüze görüşmede de bu bizzat iletildi” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ TEKLİFİ KABUL EDİLMEZSE SAVAŞ OLUR”

Şeker, ayrıca sanık yakınlarının Erzen ailesine ’40 milyon lira, 13 yaşında erkek çocuğu ve 11 yaşında kız çocuğu’ teklifinin kabul edilmemesi durumunda savaş olacağı tehdidinde bulunduklarını söyledi. Şeker sanık yakınlarının Erzen ailesine “Ağrı’da amcalarının mafya olduğu İstanbul’u kana bulayacakları” yönünde tehditlerde bulunulduğunu belirtti. Şeker, bu ifadelerin dilekçe haline getirilerek mahkemeye sunulduğunu söyledi. Şeker tarafından yazılan dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Müvekkil Cantürk Erzen’e, sanık yakınları tarafından defaatle “barış” adı altında teklifler iletilmiştir. Öyle ki müvekkile yapılan tekliflerden birisi şu şekildedir: 40 milyon TL+ 1 adet 13 yaşında erkek çocuğu + 1 adet 11 yaşında kız çocuğu. 13 yaşında erkek çocuğunu al, ister kurban et oğlunun canına karşılık olarak, ister önüne işçi yap; 11 yaşında kız çocuğunu ise yine ister oğlunun canına karşılık olarak kurban et, ister önüne hizmetçi yap, istersen de 18 yaşına geldiğinde gelinin yap kendisiyle evlen.” Fakat bu “barış” kabul edilmezse, “savaş” olacağı, ölümlerin devam edeceği, ağrı ilinde amcalarının mafya olduğu, adamlarını toplayarak istanbul ilini kan gölüne çevirecekleri yönünde tehdide devam etmişlerdir.”

 

Esenyurt'taki tekel bayii cinayetinde öldürülen Yunus Emre Erzen'in ailesine şikayetlerini çekmesi için 40 milyon lira para, 13 yaşında erkek çocuğu ve 11 yaşında bir kız çocuğu teklif edildiği iddia edildi.

Esenyurt’taki tekel bayii cinayetinde öldürülen Yunus Emre Erzen’in ailesine şikayetlerini çekmesi için 40 milyon lira para, 13 yaşında erkek çocuğu ve 11 yaşında bir kız çocuğu teklif edildiği iddia edildi.

Kaynak: TELE1