Esenyurt’taki tekel bayi cinayetinde tüm şüpheliler yakalandı

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 7:08 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 6:28 pm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esenyurt’ta iki kişinin hayatını kaybettiği tekel bayisindeki saldırıya ilişkin tüm şüphelilerin yakalandığını duyurdu.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde tekel bayisine yapılan ve iki gencin yaşamını yitirdiği silahlı baskının yankıları sürüyor.

Murat Özer, Azat Ö., Tarık Ö., Servet Ö. isimli dört silahlı saldırgan tarafından gerçekleştirilen saldırıda 21 yaşındaki Batuhan Bayındır ve 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen yaşamını yitirmişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Esenyurt’taki tekel bayi cinayeti için idam istedi

Saldırıya ilişkin üç kişi gözaltına alınırken, diğer iki kişi ise aranıyordu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Twitter hesabından bir videoyla tüm şüphelilerin yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesinde meydana gelen olayın şüphelilerinden (T.Ö.) ve (A.Ö.) de yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö ve S.Ö.’den sonra T.Ö. ve A.Ö de yakalandı. Olayla ilgili şüphelilerin tamamı gözaltında.

Bu konu ile ilgili sosyal medya paylaşımda bulunan 35.368 hesap arasından 9.220 hesabın bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesap, 5136 hesabın FETÖ bağlantılı hesap ve 2898’nin ise PKK bağlantılı hesap olduğunu tespit ettik.

OLUMSUZ ALGI OLUŞTURMAK İÇİN BOŞUNA ÇABALAMAYIN. GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ TOPLUM DÜZENİNİ BOZANLARI, SUÇ İŞLEYENLERİ HUKUK ÖNÜNE ÇIKARTMAYA KARARLIDIR❗️ SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEKTİR❗️”

Savcı Sayan’dan ‘Esenyurt saldırganları akrabası’ iddiasına açıklama

Büyük infial yaratan Esenyurt’taki saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı geldi