Esenyurt’taki karakolda ölüm olayında komiser yardımcısına hapis

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 3:07 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 3:07 pm

İstanbul Esenyurt’ta şirket güvenlik müdürü Birol Yıldırım’ın ölümü davasında Komiser Yardımcısı İsmail S. ve beş polise üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Davada altı polis ise beraat etti.

İstanbul Esenyurt’ta 6 Haziran 2021’de bir şirketin güvenlik müdürü Birol Yıldırım’om gözaltına alınan çalışanlarının arkasından gittiği polis merkezinde hayatını kaybetmesi olayı hakkındaki davanın görülmesine devam edildi.

İHA’nın haberine göre Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan Komiser Yardımcısı sanık İsmail S. “İşkence suçlamasını hiçbir şekilde kabul etmiyorum. İçeride en fazla 1 dakika kalmışım. Bu sürede anayasada tanımlanan işkence suçunu işlemem mümkün değildir. Bilinçli taksir iddiasını da kabul etmiyorum. Vurduğuma dair dosyada herhangi bir görüntü yoktur beraatimi talep ederim” dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme, Komiser Yardımcısı İsmail S. ile polis memurları Muhammed K., İsmail G., Muhammed Ş., Mustafa Ş. ve Erdoğan K.’nin ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 3’er yıl 9’ar ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

FETÖ firarisi eski komiser yardımcısı yakalandı