Ertuğrul Mavioğlu ve Çayan Demirel’e hapis cezası

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 6:32 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 6:32 pm

‘Bakûr’ belgeseli nedeniyle yargılanan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve yönetmen Çayan Demirel ikişer yıl birer ay hapis cezası verdi.

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve yönetmen Çayan Demirel’in, yönetmenliğini yaptıkları ‘Bakûr (Kuzey)’ belgeselinde “terör örgütü propagandası yaptıkları” iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşması Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Duruşmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ertuğrul Mavioğlu ve Çayan Demirel’e 2’şer yıl 1’er ay hapis cezası verdi. Ceza, 2 yıldan az olmadığı için ”hükmün açıklanmasının geri bırakılması” kararı çıkmadı. Filmin yapımcısı Ayşe Çetinbaş karara itiraz edeceklerini söyledi.

SoL’da yer alan habere göre Çetinbaş, yıllar önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yüzde 99 engelli olan eşi Çayan Demirel’in sağlık durumunu mahkemenin dikkate almadığını da dile getirdi.

Çayan Demirel’in SEGBİS ile katıldığı duruşmada Çetiner, önceki duruşmalarda olduğu gibi avukatların sanatsal ifade özgürlüğü ve filmin çekildiği dönemin konjonktürünün dikkate alınması gerektiğine yönelik savunma yaptıklarını belirtti.

İstinafa başvuracaklarını belirten Çetiner “Hakkımızı aramaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir önceki duruşmada da savcı mütalaasını tekrar ederek, Demirel ve Mavioğlu için ceza istemişti.

Çayan Demirel emeklilik hakkını kazandı

 

Kaynak: TELE1