Ersun Yanal, yönetime raporunu sundu: Üç transfer, bir futbolcuya af

Yayın tarihi: 27 Aralık 2018 Perşembe 6:49 am - Güncelleme: 27 Aralık 2018 Perşembe 6:49 am

Fenerbahçe’nin teknik patronu Ersun Yanal, 2. devreye yönelik raporunu verdi. Stoper, kanat ve ön liberoya takviye gerektiğini belirten Ersun Yanal, Nabil Dirar’ı sağ bekte oynatmak istediğini belirtti.

Sözcü’nün haberine göre, Antalyaspor ile oynanan maçın ardından yönetimle kadro dışı oyuncuların durumu dahil olmak üzere değerlendirme yapacaklarını söyleyen Ersun Yanal, bunun ilk ayağını gerçekleştirdi. Kadro planlamasına dair raporu, yönetime teslim etti. 3 transfer isteyen Ersun Yanal, forvet talebinde bulunmadı. Bu mevkide fazla isim olduğunu belirten deneyimli teknik adam, hem mali yük getirmemek hem de yeni sezonda daha iyi bir isim bulabileceğini düşünerek bu talebini geri çekti.

Ersun Yanal’ın, forvet tercihi de Portekiz’den oldu. Fenerbahçe’nin hocası, Benfica’da forma giyen Facundo Ferreyra’yı yönetime iletti. Sportif Direktör Damien Comolli, 27 yaşındaki Arjantinli yıldızın kiralanması için Portekiz kulübüyle görüşmelere başlayacak.

Ersun Yanal’ın mevcut kadro kararları şöyle:

– Topu oyuna iyi sokabilen bir stoper

– Hızlı bir hücuma dönük kanat oyuncusu

– Oyunun iki yönünde de başarılı bir orta saha

ERSUN YANAL’IN MEVCUT KADRO KARARLARI

Tecrübeli çalıştırıcı, sezon sonu kontratı bitecek Martin Skrtel’in takımda kalmasını istiyor. Ersun Yanal, Slovek stopere 2 yıllık yeni sözleşme önerilmesi gerektiğini söyledi. Daha önce yüksek maliyeti ve ilerlemiş yaşı nedeniyle bu oyuncuya yeni kontrat önerilmeyeceği belirtiliyordu.

Ersun Yanal’ın kadro dışı durumdaki Nabil Dirar’ın takıma kazandırılması yönünde talep geldi. Yanal, ekonomik olarak iyi bir transfer teklifi gelmemesi halinde Dirar’ın affedilmesini istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, sağ bekte düşündüğü Dirar’ı tutarsa Şener’in takasa girmesine izin verdi.

Aatıf’a yönelik karar da belli. Yanal, Aatif’ı takımda düşünmüyor ve Sivassporlu Emre Kılınç’la takaslanmasını istiyor. Fenerbahçe’nin hocası, Emre’nin mutlaka transfer edilmesi gerektiği yönünde bilgi verdi. Emre Kılınç’ın serbest kalma bedeli 2.5 milyon Euro.