Erol Mütercimler: Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 7:44 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 12:25 am

Dr. Erol Mütercimler, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayının CHP  Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu öne sürdü. Mütercimler, Akşener’in İYİ Parti vekillerinin parlamentoda olmasının sebebinin Kılıçdaroğlu olduğunu da söylediğini ifade ederek İYİ Parti liderinin “Eğer bunu onaylamıyorsanız o zaman beni partinin dışına koymalısınız” dediğini de iddia etti.

Stratej Dr. Erol Mütercimler, YouTube kanalında İYİ Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda  (MYK) Meral Akşener’in partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu gösterdiğini iddia etti.

“ONAYLAMIYORSANIZ BENİ PARTİNİN DIŞINA KOYMALISINIZ”

Mütercimler, Akşener’in parti MYK’sinde “Hiç nankörlük etmeyelim. İYİ Parti vekilleri olarak parlamentodaysanız bir tek sağlayıcısı var o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu benim İYİ Parti adına Cumhurbaşkanı adayımdır. Eğer bunu onaylamıyorsanız o zaman beni partinin dışına koymalısınız” dediğini de öne sürdü. Mütercimler, Akşener’in İYİ Parti Başkanlık Divanı’nda yaptığı değişikliklerin Kılıçdaroğlu’nu aday olarak göstermesinde etkili olduğunu konusunda görüşlerini bildirdi.

Mütercimler ayrıca Divan’dan görev verilmeyen Yavuz Ağıralioğlu’nun  İYİ Parti çevrelerince de AKP’ye geçmesi hakkında ‘fısıltılar’ yapıldığını da iddialarına ekledi.

AKŞENER’İN A TAKIMI’NDA DEĞİŞİKLİK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin başkanlık divanında kritik değişiklere gitmişti. Partinin ağır toplarından olan Yavuz Ağıralioğlu’na görev vermemiş ve Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın görevden alarak parti teşkilatını kendine bağlamıştı.

 

MERDAN YANARDAĞ: BENİM ULAŞTIĞIM BİLGİ CHP’NİN ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 30 Mart’ta Prof. Dr. Emre Kongar ile yaptığı 18 Dakika isimli programda CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını bilgisine ulaştığını belirterek  “Ama henüz Millet İttifakı’nın adayı değil”  demişti.

 

Erol Mütercimler: Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olursa sistemi değiştirtmez

Merdan Yanardağ: Benim ulaştığım bilgi CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur