Erol Mütercimler: Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olursa sistemi değiştirtmez

Yayın tarihi: 5 Nisan 2022 Salı 10:46 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 10:48 pm

Erol Mütercimler, katıldığı bir TV programında muhalefetin olası Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin görüşlerini bildirdi. Mütercimler, Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçilmesi durumunda sistemi değiştirmeyeceklerini öne sürdü.

Stratej Dr. Erol Mütercimler, tv100’de Hande Aydemir’in sunduğu Taksim Meydanı isimli programa konuk oldu.

Hande Aydemir, Erol Mütercimler’e muhalefetin adayı Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda mevcut sistem ile devam etme yoluna gitmesi ihtimalini sordu.

Erol Mütercimler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması durumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni devam ettireceğini iddia etti.

Mütercimler, seçilecek Cumhurbaşkanı’nın psikolojik olarak kendilerini aşmış olmaları gerektiğini belirterek, “Buraya seçilecek olan kişi Bektaşi tabiatlı biri olmalı. Onun için kamuoyu Mansur Yavaş’ı telafuz ediyor. Ama CHP’nin kurmay kadrosu Kemal Kılıçdaroğlu’nu istiyor. Çok net. Kemal Bey’i yaş ve olgunluğu ile makama layıktır.” dedi.

Mütercimler, Mansur Yavaş‘ın seçilmesi durumunda ise sistemden vazgeçeceğini fakat asıl meselenin Cumhurbaşkanlığı makamı olmadığını TBMM’de çoğunluğu elde etmek olduğunu ifade etti.

 

ABB’den Mansur Yavaş’ın adaylığı için açıklama