Ermenistan Savunma Bakanlığı: Azerbaycan sınırında 12 askerimiz esir alındı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 6:02 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 6:02 pm

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği taarruz sonrası, Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı, ölü ve yaralılarının olduğunu söylerken, 12 askerlerinin Azerbaycan sınırında esir alındığını duyurdu.

Azerbaycan’ın Ermenistan sınırında gerçekleştirdiği taaruz sonrası Ermenistan’dan açıklama geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin doğu yönünde taarruz gerçekleştirdiğini, Ermeni tarafında ölen ve yaralananların olduğunu ve iki askerin karakol da kaybedildiğini duyurdu.

Ermeni tarafının misilleme yaptığını duyuran Savunma Bakanlığı’nın ‘düşmana personel ve teçhizat bakımından ağır kayıplar verdiği’ kaydedilen açıklamasında, “Çatışmalar sürüyor, yoğunluk azalmadı” denildi. Açıklamada ayrıca, Ermenistan’ın doğu sınırındaki durum son derece gergin kalmaya devam ediyor” ifadesine yer verildi.

“12 ASKERİMİZ ESİR ALINDI”

Açıklamada ayrıca “Ermeni tarafının eylemleri sonucunda düşman, insan gücü bakımından ağır kayıplar verdi, yaklaşık 10 zırhlı aracı imha edildi ya da devre dışı bırakıldı. Ermeni tarafında da kayıplar var. Veriler netleştiriliyor. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nde görevli 7’si sözleşmeli ve 5’i zorunlu olmak üzere toplam 12 asker esir alındı” bilgisi paylaşıldı.

AZERBAYCAN’DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov’un yaptığı açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki durum gergin, fakat Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin kontrolü altında olduğu ifade edildi. Basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Eyvazov, “Ermeni askerler karakollarımıza saldırdı, 2 askerimizi yaraladı. Ancak Ermenistan’ın bu askeri provokasyonu başarısız oldu. Azerbaycan ordusu uygun misilleme eylemleriyle provokasyonun önünü kesti. Ermeni askerler etkisiz hale getirildi, silahsızlandırıldı, üzerlerindeki çok sayıda silah ve mühimmata el konuldu” ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN, RUSYA’YA BAŞVURACAK

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan ise, Azerbaycan ordusunun saldırısı nedeniyle Ermenistan’ın toprak bütünlüğünün korunması için Rusya’dan yardım talep edeceklerini söyledi. Basın toplantısı düzenleyen Grigoryan, “Azerbaycan tarafından Ermenistan’ın egemen topraklarına saldırı olduğu için, 1997 tarihli (Moskova ile Erivan arasındaki) anlaşmaya istinaden Ermenistan’ın toprak bütünlüğünün korunması ve mevcut anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi talebiyle Rusya’ya başvuruyoruz” dedi. Grigoryan, Rusya’nın yardım etmesini ve Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü koruma imkanına sahip olmayı umduklarını belirtti.

Kimyasal silah iddialarına Bakan Akar’dan yanıt geldi