Ermeni Patrikhanesi yakınlarında Azerbaycan bayraklı provokasyon

Yayın tarihi: 28 Eylül 2020 Pazartesi 10:38 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2020 Pazartesi 10:48 pm

İstanbul’da bir grup Azerbaycan bayraklarıyla donattıkları arabalarla gösteri düzenledi. Azerbaycan bayraklı arabalar, Kumkapı’da bulunan Ermeni Patrikhanesi’nin yakınlarından geçti. Görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan HDP’li Garo Paylan, olaya tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan sosyal medya hesabı üzerinden Ermeni Patrikhanesi’nin bulunduğu sokaktan Azerbaycan bayraklarıyla donatılmış bir konvoyun geçtiği anın görüntülerini paylaştı.

Kumkapı’da bulunan Patrikhane’nin sokağında yapılan gösteri tepkilere neden olurken Paylan, bu gösteriyi provokasyon olarak nitelendirdi.

Twitter hesabı üzerinden videoyu paylaşan Paylan, “Nefret siyasetine son verin” çağrısında bulundu. Paylan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Ermeni Patrikhanesi’nin olduğu sokakta böyle bir gösteri yapılmasına izin verilmesi provakasyondur. İktidarı, Patrikhanemiz ve kurumlarımızla ilgili gerekli tedbirleri almaya çağırıyorum.  Nefret söylemlerinin sonu nefret suçlarıdır. Nefret siyasetine son verin!”