Erling Haaland’ın yıllık kazancı dudak uçuklattı!

Yayın tarihi: 7 Ekim 2022 Cuma 4:53 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 4:53 pm

Manchester City’nin yıldız oyuncusu Erling Haaland, performansı ile son dönemde adından sıkça bahsettiriyor. Avrupa futboluna damgasını vuran oyuncunun, Manchester City’den alacağı 1 yıllık ücret ise dudak uçuklattı.

BundesLiga ekibi Borussia Dortmund’dan sezon başında Premier Lig ekibi Manchester City’ye transfer olan Norveçli golcü Erling Haaland, performansıyla Avrupa futboluna damga vurdu. Çıktığı 8 maçta rekor üstüne rekor kıran oyuncunun bu sezon İngiliz devi City’den ne kadar kazanacağı ortaya çıktı.

İLK 8 MAÇTA 14 GOL

Premier Lig’de 8 maçta forma giyen Norveçli yıldız, 14 kez ağları sarstı. 22 yaşındaki genç oyuncu, aynı maç sayısında en fazla gol atan Premier Lig oyuncusu unvanının sahibi oldu.

Haaland, Premier Lig’de üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapma başarısını da gösterdi. Norveçli santrfor, Premier Lig’de üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapan ilk isim oldu.

YILLIK 45 MİLYON STERLİN

Daily Mail’in haberine göre, Manchester City’ye 60 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olan Erling Haaland’ın İngiliz ekibinden kazandığı maaş ortaya çıktı.

22 yaşındaki Norveçli golcünün kazancı, bonuslarla birlikte haftalık yaklaşık 850 bin Sterlin’e kadar çıkabiliyor. Golleri ile Avrupa futboluna damga vurmaya devam eden Haaland yılda ise yaklaşık 45 milyon Sterlin’lik bir gelirin sahibi olacak.

Haaland’ın yolu İzmir’den geçmiş! Yıllar önceki fotoğrafı ortaya çıktı