Bilim nedenini bulamadı! Erkeklerin penis boyu yüzde 25 uzadı

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 9:32 am - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 11:37 am

 “World’s Journal of Men’s Health” adlı bilim dergisinde yayımlanan makaleye göre son dünyada 30 yılda penis uzunluğu yüzde 25 arttı. Bunun nedeninin bulunamadığını belirten uzmanlar, testosteron hormonlarının ve sperm sayılarının ciddi biçimde düştüğüne dikkat çekiyor.

İtalya ve Amerika’dan uzman araştırmacıların yazdığı makaleye göre ereksiyon halindeki penis boyu ortalama 12,19 cm’den 15,25 cm’ye uzadı. Bilim insanları, bunun iyi bir şey olmayabileceğini söylüyor.

Dünya Erkek Sağlığı Dergisi’nde yayınlanan bir makalede Stanford araştırmacıları, onlarca yıllık araştırmaların analizine göre, sertleşmiş penislerin uzunluğunun yüzde 25 arttığını  fakat testosteron seviyeleri ve sperm kalitesinin düştüğünü ortaya koydu.

1942 YILINDAN BU YANA YAPILAN BİR ARAŞTIRMA

Araştırmacılar, 1942’ye kadar uzanan ve dünya çapında yaklaşık 56.000 erkek hakkında veri içeren 75 çalışmayı gözden geçirdi. Araştırmaları inceleyen bilim insanları Son 29 yılda penislerin büyümeye başladığını fark etti.

Johnny Depp ve Amber Heard’ın boşanma davasında olay yaratan penis açıklaması

SORULAR HENÜZ YANITSIZ

Bilim insanları erkeklerdeki bu bariz eğilimi fark etmiş olsalar da sebebi konusunda araştırmalar devam ediyor.  Erkek sağlığı konusunda uzman olan Stanford Tıbbı üroloğu Dr. Michael Eisenberg, “Milyon dolarlık soru, bunun neden olduğudur” dedi.

ENDİŞE VERİCİ DURUM

Stanford araştırmacıları aynı çalışmalarda penislerin uzamasının yanında testosteron seviyeleri ve sperm kalitesinin düştüğünü de ortaya koydu. Yapılan açıklamada testosteron ve sperm kalitesinin düşmesinden dolayı penis boylarının küçüleceğini düşündük ama tam tersi bir sonuç çıktı” ifadelerini kullanıldı. Araştırmacılar bu durumun endişe verici olduğunu da vurguladı.

ABD uçağının ‘penis rotası’ ortalığı karıştırdı