Erkan Baş Hataylılara Can Atalay’ı anlattı

Yayın tarihi: 17 Haziran 2023 Cumartesi 10:08 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2023 Cumartesi 10:08 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için Samandağ Halk Buluşması’nda konuştu. Baş, “Can şu an itibarıyla Hatay halkının seçilmiş milletvekilidir. O hücresinden bile Hatay’ın sorunlarını gündeme getirmek için neler yapabileceğini şu anda çalışıyor.” dedi.

Gezi Direnişi davası tutuklusu Can Atalay, TİP Hatay Milletvekili seçilmesine ve mazbatasını almasına rağmen hala tahliye edilmedi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Halk Buluşması’nda Atalay’ı anlattı.

Baş, “Can şu an itibarıyla Hatay halkının seçilmiş milletvekilidir. 600 milletvekilinin bir tanesidir. ‘Ben şimdi esir tutuluyorum. Milletvekilliği görevlerimi yerine getiremiyorum’ diye asla düşünmeyecek. O hücresinden bile Hatay’ın sorunlarını gündeme getirmek için neler yapabileceğini şu anda çalışıyor. Soru önergelerine, araştırma önergelerine çalışıyor. Dikkat edin, kendisinin özgürlüğüyle ilgili gazetelerin, televizyonların yaptığı bütün röportajlarda aslında Hatay halkının sorunlarını mutlaka gündeme getirme derdini de görürsünüz” dedi.

Türkiye Barolar Birliği’nden TBMM’ye ve Yargıtay’a Can Atalay çağrısı