Erkam Yıldırım’ın elinde tespihle Erzurum Valisi Okay Memiş’in karşısında yayılarak oturması yeniden gündem oldu

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2023 Pazar 9:54 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2023 Pazar 9:54 pm

Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’nun mitingine taşlı provokasyonu engelleyemeyen Erzurum Valisi Okay Memiş’in Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’la fotoğrafları yeniden gündem oldu.

Türkiye adım adım 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşırken, AKP iktidarının kutuplaştırıcı dili Erzurum’da saldırıya dönüştü. Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da yaptığı millet buluşmasında taşlı sopalı saldırı düzenlendi. Sabah saatlerinde Erzurum Belediyesi, miting alanına belediye otobüslerini park ederek saldırının ilk fitilini ateşlemişti. Mitingden günler önce Erzurum’un en işlek caddelerine asılan provokatif pankartlara müdahale etmeyen valilik ise saldırıya seyirci kaldı. Saldırıdan sonra Erzurum Valisi Oktay Memiş’in aylar önce Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’la çekilmiş fotoğrafları yeniden gündem oldu. Fotoğrafta Erkam Yıldırım’la birlikte, Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek de yer alıyordu.

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

“KİLOLU OLDUĞU İÇİN”

Fotoğrafın ortaya çıkmasından sonra Vali Okay Memiş, Erkam Yıldırım’ın elinde tespihle yayılarak oturması hakkında, “Camiye yakın olan bir mağazada soluklanmak için 10 dakika oturduk. Durum bundan ibaret. Mağaza içerisinde de herkesin rahatça oturabileceği bir alan yok. Sadece 10 dakikalığına oturduk. Kendisi de kilolu biri olduğu için her yerde fotoğrafta göründüğü gibi oturuyor. Bize karşı lakayt bir tavır olsa, bunu ben fark ederim” açıklamasını yapmıştı.