Erinç Sağkan ‘yargı krizi’nin çözülmesi için üç öneri sundu

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 9:05 am - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 9:07 am

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan hukuk krizine çözüm olması için 3 öneri sundu.

Yargıtay’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali veren Anayasa Mahkemesi(AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan ‘yargı krizi’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan tepki gösterdi.

CHP Adalet Nöbeti başlatıyor: Halkı bu kalkışmayı da bastırmaya davet ediyoruz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan, “AYM’yi tanımıyoruz” anlamına gelen karar için, “Son yıllarda AYM’nin siyasetçilerin hedefinde olduğunu biliyoruz. Ben bu kararı AYM’nin kapatılmasını sağlamaya dönük hedef gösterme olarak görüyorum. Siyasetçilerin önüne atmaya dönük bir çaba olarak okuyorum” dedi.

BU 3 ADIM ATILMALI

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan ”yargı krizi’nin çözülmesi için atılması gereken 3 adım saydı. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerini açığa alıp yeni atamalar yapması, Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu’nun Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararda imzası olan üyelerini görevden çekilmeye davet etmesi ve Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu’nun da “görev suçu” kapsamında değerlendirme yaparak adli yönden soruşturma başlatma kararı alması.

Erinç Sağkan Yargıtay’ın kararı sonrası olağanüstü toplantı kararı aldıklarını söyledi.

Yargıtay’ın AYM hamlesine AKP’den tepki!