CHP’deki danışman krizini Eren Erdem TELE1’de yalanladı! “Böyle bir genelge yok”

Yayın tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma 9:17 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2023 Cumartesi 1:29 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem TELE1’de konuk olduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Erdem Perinaz Mahpeyker’in Genel Başkan Danışmanı olduğu iddialarını yalanladı.

Genel seçimlerin ardından CHP içindeki tartışmalar devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem TELE1’de Evren Özalkuş’un sunduğu Gündem Özel Programına konuk oldu. Erdem Parti içindeki değişim süreci hakkında, “Sağlıklı bir fizibilitenin yapılacağı yer kongrelerdir” dedi. Erdem seçim sonrası eleştirilmesiyle ilgili de, “Aldığım görev medya olunca insanlar herhalde bu şekilde rahatlamak istiyorlar” dedi Erdem, sözleri çarpıtılarak tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a yaptığı ziyaretle ilgili de, “Çok güçlüydü. Haklı olan güçlüdür” açıklamasını yaptı.

PERİNAZ MAHPEYKER İDDİALARINI YALANLADI

AKP’den Batman Belediye Başkanı Aday Adayı ve Milletvekili Aday Adayı olan Perinaz Mahpeyker’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Danışmanı olduğu iddiasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem TELE1’de yanıt verdi. Erdem, “Böyle bir isim ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok” dedi.

Eren Erdem Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti: Son derece güçlü ve kararlı

“GÜNAH KEÇİSİNE İHTİYAÇ VARDI”

Erdem seçimlerden sonra eleştirilmesinin hakkında ise, “Bir günah keçisine ihtiyaç var. Seçim mağlubiyetinin birilerinin üzerine yıkılması lazım. Takım maçı kaybedince herkes teknik direktörü yuhalar. Benim seçim sürecinde bir görevim yoktu. Seçimden sonra göreve geldim. Aldığım görev medya olunca insanlar herhalde bu şekilde rahatlamak istiyorlar. Baktığım zaman haksız eleştiriler görüyorum. CHP için 2 yıla yakın cezaevinde yattım. Makam mevki peşinde koşmuş biri değilim sanılanın aksine milletvekilliğini hayal eden biri de değilim. Şu an milletvekili de değilim. Herhangi bir görevim yok. MYK’da bir görev verdi Genel Başkanımız. Sorumluluklarımız gereği partiyi bir arada tutma çabası içindeyiz. CHP’yi topa tutmak yerine beni topa tutmalarına müsaade ettim. Benim için problem değil.  Etik olan eleştirmektir. Fakat bunu algı operasyonuna dönüştürmeyi etik bulmam” dedi.

YANARDAĞ’A ZİYARET

Sözleri çarpıtılarak tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etmesini de anlatan Erdem, “Karşımda çok güçlü bir Merdan Yanardağ vardı. İlk cümlesi ‘çok iyiyim Eren’ dedi. Bunun sebebi de haklı olmasından geliyor. Haklı olan güçlüdür. Çok güçlüydü. TELE1’in evladı gibi olduğunu söyledi. Biz de bu ülkenin solcuları devrimcileri özgürlükçüleri TELE1’e sahip çıkacaktır. Bu ekranlar kararmayacak.” diye konuştu.

YEREL SEÇİM YORUMU

Yaklaşan yerel seçimler hakkında da konuşan Erdem, İmamoğlu, Yavaş ve Soyer’in adaylığı için “devamlılık” yorumu yaptı. Erdem, “Neyi eksik yaptılar diye bir soruyu kimse yanıtlayamaz. Üstelik ‘topal ördek’ diye tanımlanan meclis çoğunluğunun sizde olmadığı bir durumla karşı karşıya kalındı. Yurt dışından fon getiriyorsunuz Cumhurbaşkanlığı Yatırım programına aldıramıyorsunuz. Yapacağınız işler sürekli sürüncemede bekletiliyor. Buna rağmen bir iş üretiyorsunuz… Milletimizin bunu ödüllendireceği açıktır. Milletimizin Ankara ve İstanbul’da bu sefer meclis çoğunluğu ile birlikte vermesi gerekir.  Deprem bölgesinde kafanızı nereye çevirseniz CHP’li belediyeler vardı. Eser yapmamaları için her yerinden prangalanmaya çalışılan belediyelerimizin yaptıkları ortada. Çok iyi bir rövanş alacağız.” dedi. Erdem genel seçimler sonraki seçmenin küskünlüğü için ise, “Arzu ettiğimiz bir durum değil ama bu gemiyi yüzdürmemiz lazım” yorumunu yaptı.

FAHRETTİN ALTUN’A HODRİ MEYDAN

Erdem, genel seçimlerde yaşanan montaj video kumpasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Erdem, yerel seçimlerde de yaşanabilecek kumpas olaylarına karşı yapay zeka ile cevap verip izleyenlere bunların sahte olduğunu anlatacaklarını söyleyerek, “İlk göreve geldiğimde Fahrettin Altun’a dedim ki, “ensende boza pişireceğim senin. O bir şey yapacak ben 10 misliyle karşılık vereceğim” dedi. Erdem, “Yerel seçimlerde hiçbir belediye başkan adayımın sırtına bir iftiranın yapışmasına izin vermeyeceğiz. Bunun mücadelesini yürüyoruz. Kurgu videoların vatandaşımızı kandırmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

DEĞİŞİM TARTIŞMALARI

Parti içindeki değişim tartışmalarına da değinen Erdem,  “Benim hiç bir görevim yoktu ama benim de suçum var. Ben de bu yenilginin ortağıyım. Sadece Kılıçdaroğlu ile alakalı değil ki… Siyaset topyekun meseledir. Demek ki biz bunu örmeyi başaramamışız. Sağlıklı bir fizibilitenin yapılacağı yer neresidir? Kongrelerdir. Bunlar tartışılıyor mu? Tartışılıyor. Tartıştık konuştuk ortaya bir siyaset hattı çıktı. Kemal bey bütün siyasete kulak vererek CHP’nin geçmişteki siyaset yöntemlerinden uzaklaşması gerektiğini söyleyen bir siyaset ortaya koydu. Tüzüğümüz değişecek. Tüm üyelerimize tüzük önerilerini sorduk… 12 bin geri dönüş aldık.” diye konuştu.