Erdoğan’lı sticker’a gözaltıya sanatçılardan tepki

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 3:11 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 3:29 pm

Mahir Akkoyun’un market raflarına yapıştırılan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” yazılı etiketleri tasarladığı için ‘cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla gözaltına alınmasına sanatçılardan tepki geldi.

İzmir’de Mahir Akkoyun market raflarına yapıştırılan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” yazılı etiketleri tasarladığı için “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla gözaltına alındı. Hakkında başka tweet’leri gerekçe gösterilerek ‘seçim kanununa muhalefetten’ de işlem başlatılan Akkoyun adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sanatçılar Şahan Gökbakar ve Mustafa Sandal Akkoyun’un gözaltına alınmasına tepki gösterdi:

Şahan Gökbakar: Bu şekilde sticker tasarlayıp, marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırmışlar. Bunu tasarlayan genci gözaltına almışlar. Ben sebebini anlayamadım? Nasıl bir suç var bunda?

Mustafa Sandal: Pahalılığa tepki olarak market sticker’ı tasarlayıp siyasi hiciv yapan bu genci gözaltına almışlar. Ortada hakaret yok, eleştiri var. 2023 Türkiye’sinde yargının ne karar vereceğini merakla bekliyoruz.

Sticker gözaltısı yılan hikayesine döndü! Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alınan Mahir Akkoyun serbest!

Sticker yüzünden gözaltına alınan Akkoyun’un diğer afişleri ortaya çıktı!