Erdoğan’la fotoğrafı kriz yaratan İskoçya Başbakanı’ndan İngiltere’ye sert tepki!

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 6:04 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 6:10 pm

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesini eleştiren İngiliz yetkililerin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi kapsamında Dubai’de İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesi İngiltere’de krize neden oldu. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Hamza Yusuf’un İngiliz yetkililer olmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini eleştirerek, Birleşik Krallık üyesi olan İskoçya’yı Dışişleri Bakanlığı desteğini çekmekle tehdit etmişti.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf’tan görüşmeyle ilgili gelen eleştirilere sert yanıt geldi.

CAMERON’A: BİR DAHAKİ SEFERE TELEFON ETMESİNİ ÖNERİRİM

İngiltere’nin desteğini çekmesinin İskoç ekonomisine büyük zarar vereceğini kaydeden Hamza, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’ın söyleminin “kaba ve açıkça yanlış” olduğunu belirtti.

Erdoğan’la görüşme saatinin Türk heyeti tarafından son anda güncellendiğini ancak İngiltere’den bir yetkilinin toplantıya katılmasının kendisi için bir sorun olmayacağını ifade eden Yusuf, “Önceki toplantılarda görüştüklerimiz dışında yeni bir şey konuşmadık” dedi.

İskoçya Başbakanı, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’a da seslenerek “Bir dahaki sefere böyle bir sorunu olursa sadece telefon etmesini öneririm. Eminin ki sorunu çözeriz” diye konuştu.

Erdoğan’ın elini sıkan İskoçya Başbakanı’na İngiltere’den sert tepki

Kaynak: TELE1