Erdoğan’ın hedefinde yine üniversite öğrencileri var: Kadrolu militanlar

Yayın tarihi: 9 Ekim 2021 Cumartesi 8:32 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi 8:32 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Üniversitesi tesis açılışında yaptığı açıklamada yine öğrencileri hedef aldı. Erdoğan, “İki yılın başvurularının üst üste binmesi sebebiyle oluşan yoğunluk kadrolu militanlarca istismar edildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan yurt ve kira fiyatları nedeniyle “Barınamıyoruz” diyerek barışçıl protesto hakkını kullanan öğrencileri hedef aldı. Yurt yatırımları yapıldığından bahseden Erdoğan, “Devletimizin bu alandaki yatırımlarını gölgelemeye çalıştı. İki yılın başvurularının üst üste binmesi sebebiyle oluşan yoğunluk kadrolu militanlarca istismar edildi” diye konuştu.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Ülkemiz inşallah bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Tek üzüntümüz hayatın doğal akışı içinde yaşanan hadiselerin abartılması, istismar aracı haline dönüştürülmesidir. İstismar siyasetini son günlerde yurt meselesinde bir kez daha gördük. Geçtiğimiz yıl ve bu yılın başvuruların üst üste olması sebebiyle gelişen geçici yoğunluk kadrolu militanlar tarafından istismar edilmiştir. Devletimizin bu alandaki yatırımlarını gölgelemeye çalıştılar.

Türkiye’de 730 bin kamu 300 bin özel sektörüyle toplamda 1 milyonun üzerinde yurt kapasitesi vardır. Halen süren yatırımlarla birkaç yıl içinde bu rakama 110 bin kapasite daha ilave edeceğiz. Yatak kapasitesini arttırmakla kalmadık, yurtlarımızın donanımını otel konforuna yükselttik. Pek çok şehrimizde yurtta kalmak için başvuran öğrencilerimizin neredeyse tamamının talebini karşıladık.

Yaklaşık 1,6 milyon öğrencimizi lisan 650, yüksek lisans 1300 kredi veya burs ödemesiyle destekliyoruz. Hiçbir evladımızın maddi imkansızlık sebebiyle eğitimden geri kalmasına izin vermiyoruz. Harçları da yine biz kaldırdık. İnşallah bundan sonra da gençlerimizin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz. Üniversite kapasitelerinde yaptığımız artış bir başka başarımızdır. 26’dan üniversite sayısını 207’ye çıkardık.

Türkiye artık kendi öğrencileri yanında 230 bin uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapan bir konuma gelmiştir. Gençlerimizin okullaşma oranını yüzde 44’e yükselttik. Artık üniversitelerimizde kapasite sorunu kalmadığı için tüm gücümüzü, imkanlarımızı kalitenin yükseltilmesine vereceğimiz bir döneme girdik. Eğitimin tüm kademelerinde kalitenin yükseltilmesi hususunda öncülük yapacaklarına inanıyorum”

Bahçeli öğrencileri hedef aldı: Bu reziller terör örgütü bağlantılıdır