Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’ndeki iftarına ABD Büyükelçisi katılmadı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 10:18 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 12:38 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin genel merkezinde yabancı ülkelerin büyükelçilerini davet ettiği iftar programına ABD Büyükelçisi Jeff Flake katılmadı. ABD Büyükelçiliği konuyla ilgili açıklama yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde iftar düzenledi. İftara yabancı ülkelerin büyükelçilerini davet etti. Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti nedeniyle tepki gösterdiği ABD Büyükelçisi Jeff Flake iftara katılmadı.

“FLAKE’İN BAŞKA PROGRAMI VARDI”

ABD Büyükelçiliği Sözcülüğü’nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada Flake’in başka bir programı olduğu açıklandı. Sabah’ta yer alan haberde, “Büyükelçi Flake, AK Parti tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine davet edilmekten büyük bir memnuniyet duymuştur. Büyükelçi, önceden planlanmış bir programı nedeniyle etkinliğin düzenleneceği tarihte Ankara dışında bulunacağından üzülerek katılım sağlayamayacaktır. Buna karşın, ABD’nin Türkiye’deki diplomatik misyonu etkinlikte temsil edilecektir” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU? KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçisİ Flake’in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine tepki gösterdi. Erdoğan, bir daha Flake’e randevu vermeyeceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Kılıçdaroğlu ziyaretinin “normal” olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu da bugün (4 Nisan) Trabzon’da konuyla ilgili olarak, “Yönetme melekelerini tümüyle yitirmiş vaziyette. Onu görüyorum yani. Bu son büyükelçiye ‘Senin muhatabın benim sen benimle görüşeceksin’ demek devleti bilmemek demektir. Devletin nasıl yönetildiğinden habersiz olması demektir yani” dedi. Kılıçdaroğlu, Rusya ve Çin Büyükelçileri ile de görüştüğünü sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Yönetme melekelerini tümüyle yitirmiş vaziyette