Erdoğan’ı Kurum ele verdi! Aday açıklaması CHP mitingi ile aynı güne çekilmiş

Yayın tarihi: 12 Ocak 2024 Cuma 2:24 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2024 Cuma 4:30 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan kalan adayları pazar günü açıklayacaklarını söyledi. Bu sırada Kurum “Pazartesi” uyarısı yaparken, Erdoğan’ın “Yok pazara aldık” dediği duyuldu. Pazar günü aynı zaman da CHP’nin mitingi var.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, “Pazar günü Ankara merkezli olarak toplantımızı yapıp, büyükşehirler ve kalan illerimizin açıklamasını yapacağız” dedi. Bu sırada AKP’nin İBB adayı Murat Kurum, Erdoğan’ı “Pazartesi” diye uyardı. Erdoğan’ın ise Kurum’a “Yok pazara aldık” diye cevap verdiği duyuldu.

Bu durum sosyal medyada ‘AKP aday açıklaması CHP’nin ‘Anayasa’ya mitingi’ni gölgelemek amacıyla pazar gününe aldı’ şeklinde yorumlara neden oldu.

Erdal Beşikçioğlu’ndan Mansur Yavaş açıklaması: İki Angaralı bu Angara’ya çok şeyler yapacağız

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

‘PAZAR GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIZ’

“Geçtiğimiz pazar İstanbul merkezli olarak bazı büyükşehirlerle illerin açıklamalarını yaptık. Şimdi bu hafta da pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız. Şu anda ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor. Pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz. Pazar günü inşallah Ankara merkezli olarak büyük ihtimalle ATO Kongre Salonu’nda bu toplantımızı yapıp yine büyükşehirlerle kalan illerimizin açıklamasını yapacağız. Bugün yine il merkezimizde İstanbul’umuz ve çevreyle ilgili bir çalışmayı bugün yarın devam ettireceğiz.

‘CUMHUR İTTİFAKI KARŞI YAKADAKİLERE HÜSRAN YAŞATACAK’

Cumhur İttifakı olarak bizim başından itibaren gayet samimi bir havada Cumhur İttifakı olarak neler yapabiliriz, arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor, arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalarda geldikleri nokta nedir bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Yine Devlet Bey’le dün bu minval üzere çalışmamızı yaptık. Malum Manisa ve Mersin’de büyükşehir olarak şu anda MHP çalışmalarını sürdürüyor. Onlar da bu çalışmalarda gayet güçlü bir şekilde gerek Büyükşehir adayı noktasında gerek ilçeler üzerindeki çalışmalarını birlikte arkadaşlarımızla yürütüyorlar. Diğer büyükşehirlerde de bizimle yine aynı kararlılıkta çalışmaları yürütüyoruz. Çok çok emin adımlarla inanıyoruz ki bu seçimlerde Cumhur İttifakı karşı yakada olanlara beklemediği bir hüsranı yaşatacaktır. Bu konuda teşkilatlarımız çok güçlü el ele vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

‘YEMEN HUSİLERLE BİRLİKTE GEREKLİ CEVABI VERİYOR’ 

“(ABD ve İngiltere’nin Yemen’e saldırıları) Bu yapılanların hepsi orantısız güç kullanımıdır. Bu orantısız güç kullanımını İsrail, Filistin’de de yapmakta. Yemen, Husilerle birlikte ABD ve İngiltere’ye gerekli cevabı veriyor. İngiltere zaten ABD ile birlikte bu süreçte adım attı. Atmaya da devam ediyor. Kızıl Deniz’i kan gölüne çevirme hevesindeler. Çok değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husiler’in çok başarılı savunmalar yaptığını farklı kanallardan alıyoruz.

‘VERDİĞİMİZ BELGELER LAHEY’DE İŞ GÖRÜYOR’

“(İsrail’e soykırım davası) Şu an itibarıyla savunmalarını yapmaya başladılar fakat bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler, ciddi manada Lahey’de iş görüyor.”

Özgür Özel’den ‘Lütfü Savaş’ açıklaması: Alternatif bulamadık

Kaynak: TELE1