Erdoğan’dan yüksek yargıda düzenleme sinyali

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 3:27 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı 3:27 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yüksek yargı kurumlarımız arasındaki ihtilafı gidermek durumundayız” dedi, düzenleme sinyali verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Yüksek yargı için düzenleme sinyali veren Erdoğan “Yüksek yargı kurumlarımızın Anayasa’da belirtilen tanımlarında belirsizlik söz konusudur. Bu kurumlarımız arasında eskiden beri bir hiyerarşi yaşandığını biliyoruz. Vazife tanımlarıyla konumları belirlenen yüksek yargı kurumlarımız arasındaki ihtilafı gidermek durumundayız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuya dair açıklamasında şunları söyledi:

“Yüksek yargı kurumlarımızın Anayasa’da belirtilen tanımlarında belirsizlik söz konusudur. Bu kurumlarımız arasında eskiden beri bir hiyerarşi yaşandığını biliyoruz. Vazife tanımlarıyla konumları belirlenen yüksek yargı kurumlarımız arasındaki ihtilafı gidermek durumundayız. Danıştay’ın FETÖ’den ihraç edilen yargı mensuplarından bazılarıyla ilgili verdiği tartışmalı kararlar da bazı hususların daha kesin bir şekilde ortaya konulmasının şart olduğuna işaret ediyor. Bu doğrultuda ilk adımları 8. Yargı Paketi ile atmaya başladık. Ancak daha pek çok husus olduğunun farkındayız. Anayasa değişikliği gerektiren hususlarda Meclis’te geniş bir uzlaşma zemini oluşturulması gerekiyor. Ülkemizin yeni bir Anayasa ihtiyacı olduğunu dile getiriyorum. Yaşadığımız her hadise, böyle bir anayasanın demokrasinin selameti açısından ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Yeni anayasa mümkün olmasa bile yargıdaki sorunu giderecek bir anayasa değişikliği için de uzlaşma yollarını arayacağız. Amacımız, ülkemiz bu gereksiz ve yargıya zarar verecek tartışmalardan bir an önce kurtulmalıdır.”

Özgür Özel’den Hatay ve Lütfü Savaş kararı açıklaması

AKP’nin torpil sistemi torbadan çıktı! İşçi alım kurasında aynı isim iki kere çıktı

Kaynak: TELE1