Erdoğan’dan Gezi Davası açıklaması: AİHM’lik iş kalmadı bitti o iş

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 5:07 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 6:13 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel‘in Gezi Davası’nın AİHM’e taşınacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Erdoğan, “AİHM’le ilgili konularda bunlar uluslararası hukuku da bilmiyorlar. Artık AİHM’lik iş kalmadı. Bitti o iş.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi basın toplantısında konuştu. Erdoğan’a CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Gezi Davası’na ilişkin, “Bu kumpası kuranlardan hesabını teker teker soracağız” açıklaması hatırlatıldı. Erdoğan, “Bu zatın ifadeleri tamamıyla şu anda milletvekili olduğu için cezai durum olmayacak ama en azından manevi tazminat noktasında başındaki ağa babası nasıl Man Adası olaylarından bedel ödediyse aynı durum bunun için de, avukatlarımız davalarını açıyorlar.

“ADI ÖZGÜR AMA SOYADI ÇOK GARİP OLAN ZAT”

Bunların hepsine davaları açacaklar. Bunlarla beraber hareket eden ağzı bozuk tipler kimlerse  avukatlarımız dava açacaklar. Bunların içinde dokunulmazlığı olmayan var olan var. Olmayanlar için cezai davalar açılabilir. Avukatlarımız bunların çalışmasını yapıyorlar. Adı Özgür ama soyadı çok garip olan zat ile ilgilide için avukatlarımız davaları açacak. Cumhurbaşkanına hakaret yapılabilir mi yapılamaz mı? Demek ki ders almamış.” dedi.

“ARTIK AİHM’LİK İŞ KALMADI”

Erdoğan, Gezi Davası’nın AİHM’e taşınacağına ilişkin soruya da şöyle cevap verdi:

“AİHM’le ilgili konularda bunlar uluslararası hukuku da bilmiyorlar. Artık AİHM’lik iş kalmadı. Bitti o iş. Neden? Çünkü burada hüküm giydi. Bu işin AİHM ile artık alakası yok. AİHM alacak bakacak edecek hüküm giydi diyecek. Masadan kaldıracak. Bu ağırlaştırılmş müebbettir. Türk yargısının verdiği karara herkes saygı duymak zorunda. Başka ülkelerin hukuku var da bizim ülkemizin yok mu? Şu anda bu hukuk çalışmaya başlamıştır.Yerli Soros, Gezi olaylarının koordinatörlüğü sebebiyle, devletin kurumlarına saldıran, bunun bedelini ödeyecektir.”

 

Özgür Özel: Gezi Davası’nda darbecisiniz kararını veren hakimin eşi FETÖ’den hapis yattı