Özgür Özel: Gezi Davası’nda darbecisiniz kararını veren hakimin eşi FETÖ’den hapis yattı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 5:44 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 6:50 pm

CHP’li Özgür Özel, Gezi Davası’nda AKP’den milletvekili aday adayı olduğu söylenen hakimin eşinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 3 yıl cezaevinde yattığını söyledi. Özel, “Dün siz darbecisiniz kararını veren hakimin evli olduğu kişi 15 Temmuz darbesinin bir mensubu olduğunu kabul edip itirafçı oluyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi Davası’nda 18’şer yıl hapis alan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. Özgür Özel, cezaevi önünde yaptığı açıklamada Gezi Davası’nda mahkumiyet kararı veren ve AKP’den milletvekili aday adayı olan hakimin eşinin FETÖ’den hapis yattığını açıkladı. Özel, hakimin eşinin 3 yıl boyunca cezaevinde yattığını ve itirafçı olup dışarı çıktığını dile getirdi. Özel, “Bu dünya hukuk tarihine geçecek kara bir lekedir. Elinizde tutsak olmuş birine bizim arkadaşlarımızı yargılatıp tutsak ettiniz. Yargıya müdahale diyen Bekir Bozdağ’ın buna açıklık getirmesi lazım. Bu heyet değişmelidir. Yapılan itirazlar karar bağlanmalı istinafta karar görüşülene kadar tutuksuz yargılanmalıdır” dedi. Özgür Özel’in konuşması şöyle:

Dün akşam saatlerinde kimsenin beklemediği karar ile Gezi Davası’ndakiler tutuklandı. Bu tutuklulardan üçü Bakırköy Cezaevi’nde konuldu. Kendilerine yaptığım ziyareti aktarmak için buradayım. Öncelikle geçmişte de cezaevi komisyonlarından görev yapmış biri olarak Bakırköy Cezaevi’ndeki personelin durumunda bir sıkıntı olmadığını belirtmek isterim. Sayın Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile ayrı ayrı görüştüm. Kendilerinin ilk günler olması nedeniyle talepleri var. Cezaevi yönetimi olumlu döndü. Sayın Yapıcı ile yaptığım görüşmede ‘şaşkınlık içerisindeyim’ dedi. 72 yaşında olduğunu ve mimar olarak ömrü boyunca çalışıp kiralık evde oturduğunu belirtti. Mahkemeye yönelik olarak’Benim yaşıma geldiğinizde çocuklarınıza benim gibi bakacak olursunuz’  dediğini hatırlattı.

MÜCELLA YAPICI: FİNANSÖR DİYORLAR TEK MÜLKÜM YOK

Yapıcı, ‘Gezi’nin finansörü olarak anılıyorum ama kendime ait bir tek mülküm yok’ dedi. ‘Tapusu olmayan biri nasıl finansör oluyor’ dedi. Yapıcı, daha önceki yargılamalarda da aynı delillerle beraat ettiğini bildirdi. ‘Elde hiçbir delil yokken mahkemede karşı oy kullanan hakimin yazısına göre de usulsüzce delil toplandığını söylerken bize verilen bu karar bizi şaşkınlığa uğrattı’ dedi.

“SOKAKTA BİLE KAVALA İLE GÖRÜŞMEDİM”

Yapıcı, Kavala’nın emir verdiği iddiasına ilişkin ise ‘sokakta bile Kavala görüşmediğini bir saniye telefonla görüşmediği’ belirterek bunun açıklanmasını istedi. Yapıcı, yolda bile görmediği biriyle nasıl darbe planlamış olabileceğini soruyor. Büyük bir haksızlığa uğradıklarını ama son derece haklı olduklarını bu yüzden kimsenin merak etmemesini ve Gezi ruhunun kendilerini ayakta tuttuğunu söylüyor. Yapıcı dışarıya şu mesajı iletti: ‘hiç merak etmeyin dimdik girdik dimdik çıkacağız’

“BİZ GEZİ’DE KAYBETMEDİK. AĞAÇLAR KESİLMEDİ”

Çiğdem Mater, benim binin üzerinde cezaevlerinde yaptığım ziyaretlerindeki en enteresan görüşmeydi. Mater, ‘Beni kaçma şüphesiyle yakalayıp buraya koydular. Ben Hamburg şehrinde bir film işi almıştım. O sırada mahkeme yoktu. 2021’in Mayıs’nda mahkeme başladı avukatım işimin biteceğini geleceğimi söyledi. Yargılama bu aşamaya geldi Şubat’ın sonunda kalktım dediğim gibi buraya geldim. Zaten dışardaydım yargılanırken dışardaydım. Bana cezayı verdiler çünkü bana kaçarsın diye ceza verdiler’ dedi. Mater, haklı olduklarından mutlu olduklarını ve kamuoyu desteğini kıymetli bulduklarını dile getirdi. Mater, ‘Biz Gezi’de kaybetmedik Gezi’de kaybetseydik kışla yapılırdı. Ağaçlar kesilmedi’ dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ HERKESİ HANGİ DELİLLE TUTUKLANDIĞIMIZ ARAŞTIRMALARINI DAVET EDİYORUZ”

Mine Özerden ise, ‘eninde sonunda çıkacağız hukuk işleyecek. Dün işlememesi önemli değil ama bu ülkeyi hukuka davet etmek çok önemli. Savunmaların okunması yeter. Bütün meseleyi açıklık getirir. Savunmamı okuyacak bir AK Partili’nin hak vermemesi ihtimal dahilinde görmüyorum. Haklıyız ama zamana ihtiyaç olduğunu anlaşılıyor. Bu işin doğası gereği bu dezavantajlı durumu avantaja çevirebiliriz. Türkiye’deki herkesi hangi delille tutuklandığını araştırmalarını davet ediyoruz” dedi

Bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargıya müdahale ettiğimiz söylemiş. Ey Bozdağ ben bu mahkemeyi tanımıyorum diyen Recep Tayyip Erdoğan varken biz mi müdahale ediyoruz? Mahkeme başlamadan önce mahkeme üyelerini değiştiren sizler varken biz mi müdahale ediyoruz? 2018 yılında AK Parti’den aday adayı olmuş birisine ağır ceza mahkemesine üye yapıp birinci şikayetçi Recep Tayyip Erdoğan iken üç yıl önce ‘reisim beni milletvekili yapar mısın’ diyen birini üye yaparken sizler dururken biz mi müdahale etmiş oluyoruz?

“DARBECİSİNİZ KARARI VEREN HAKİMİN EŞİ FETÖ’DEN 3 YIL HAPİS YATTI”

Son olarak önemli bir bilgiyi paylaşıyoruz. FETÖ ile mücadele konusunda çok konuşan AK Partili siyasetçilere ve AK Parti’ye yakın gazetecilere bu bilgiyi verelim. Dün mahkemede AK Parti’den aday aday olduğunu söylenen hakimin durumu kesinleşti. AK Parti üyesi bir avukattı AK Parti teşkilatından yargıya devşirildi. Bu kişinin eşi Samsun Bafra’da hemşireydi. Bu hakimin eşi darbe girişiminden sonra tutuklandı. 3 ay süreyle hapishanede yattı. Beraat etmedi itirafçı olup FETÖ’cü olduğunu itiraf eti. Tam 160 kişinin ismini vererek itirafçı olarak tahliye oldu. Dün siz darbecisiniz kararını veren hakimin evli olduğu eşi 15 Temmuz darbesinin bir mensubu olduğunu kabul ediyor itirafçı oluyor ve bu kişiye bütün arkadaşlarımızı yargılatıp darbe kararı verdiniz. Bu dünya hukuk tarihine geçecek kara bir lekedir. Elinizde tutsak olmuş birine bizim arkadaşlarımız yargılatıp tutsak ettiniz. Yargıya müdahale diyen Bozdağ’ın buna açıklık getirmesi lazım. Bu heyet değişmelidir. Yapılan itirazlar karar bağlanmalı istinafta karar görüşülene kadar tutuksuz yargılanmalıdır”

 

Tarihi konuşma! Kılıçdaroğlu: Vatanı satanlarla kavga edeceğim