Erdoğan’dan Ekrem İmamoğlu’na tehdit: Seçimden sonra hesabını vereceksin

Yayın tarihi: 18 Haziran 2019 Salı 4:21 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2019 Salı 4:29 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çaldılar hukuki bir ifade değil” dedi. Erdoğan İmamoğlu’nu da “Seçimden sonra da hesabını vereceksin” diyerek hedef gösterdi.

Erdoğan, Müslüman Kardeşler Örgütü üyesi ve eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında bağlantı kurarak, “Pazar günkü seçimin diğer tarafında bize Mursi’yi hatırlatanlar var” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, AKP’nin seçimin iptaline yönelik “Çaldılar” söylemine yönelik de açıklamalarda bulunarak, “Çaldılar ifadesi hukuki değildir ama siyasidir” diye konuştu.

‘Erdoğan’ın o sözü İmamoğlu’nun kazanma ihtimalini kabullendiğini gösteriyor’

Erdoğan şunları söyledi;

Diyorlar ki, beyefendi rahatsız olmuş ‘çaldılar’ dendi ya. Ben buradan söyleyeyim. Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum. ‘Çaldılar’ ifadesi hukuki değildir, siyasidir. Hukuki nedir? Usulsüzlüktür. Ama usulsüzlüğün yanında siyasi ifadesi vardır o da yolsuzluktur. Burada hem yolsuzluk var, hem hırsızlık var. Müsaade edin de bunu da söyleyelim.

MAZBATANI YSK’DAN ALMADIN

Açıklamalarında İmamoğlu’nu hedef alan Erdoğan, “‘Mazbatamı aldım’ diyor. Sen mazbatanı İl Seçim Kurulu’ndan aldın, Yüksek Seçim Kurulu’ndan almadın, bu işleri daha bilmiyorsun, öğreneceksin. Biz Nasreddin Hoca gibi damdan düştük, bunların hepsini biliriz” açıklamasında bulundu.

Konuşmasının devamında İmamoğlu’nu tehdit eden Erdoğan, “‘Ordu Valisi’ne ‘basitlik’ dedim’ diyor. Dedin dedin, seçimden sonra da hesabını vereceksin” dedi.

SEÇİMDEN SONRA BUNUN HESABINI VERECEKSİN

İki aday arasındaki farkın 29 binden 13 bine gerilemiş olması manidardır. Geçen akşam TV programında bunu da inkar ediyor. Niye? Yalan bunların genlerine işlemiş genlerine. Ne diyor? Ben diyor Ordu Valisine ‘it’ demedim. Ne dedim? ‘Basitleşme’ dedim. Yahu bütün görsel medyada var, yazılı medyada var. Dedin, dedin. Seçimden sonra da bunun hesabını vereceksin. Dur bakalım bitmedi iş; vereceksin.

HERKES HADDİNİ BİLECEK

Benim polisime, polislerime de yanındaki avanesi onlara da şerefsizler diyor. Bunların hesabını vereceksiniz. Biz ne valimize ‘it’ dedirtiriz ne de polisimize ‘şerefsizler’ dedirtiriz. Utanmıyor musun ya? Yanında koruma olarak bu milletin polisini alıyorsun sonra da polisime ‘şerefsizler’ diyorsun. Bunların hesabını soracağız. Herkes yerini de bilecek, haddini de bilecek.

BİNALİ YILDIRIM’A GÜÇLÜ DESTEK BEKLİYORUM

Sonuçta konu seçimlerle ilgili en son karar mercii olan, YSK’nın tespit ettiği sorunlu rakamlar 13 bin farktan büyük olduğu için hukukun, ahlakın ve vicdanın gereği olarak bu seçimin yenilenmesi kaçınılmaz hale geldi. Sizlerden İBB seçim başkanlığı yenileme seçiminde adayımız Binali Yıldırım kardeşime çok güçlü bir destek bekliyorum.