Erdoğan’dan CHP’li Engin Altay hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 1:59 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 2:11 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında ‘tehdit’ suçundan suç duyurusunda bulundu.

Katıldığı bir televizyon programında eski başbakanlardan Adnan Menderes iktidarına ilişkin anekdot aktaran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, “Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e…” sözlerine yönelik tartışmalar devam ederken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir adım geldi.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında, bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle, ‘tehdit’ suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

RTÜK’ten CHP’li Engin Altay’ın sözlerine inceleme

Soylu’dan CHP’li Altay’a: Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, katıldığı bir televizyonda programında eski başbakanlardan Adnan Menderes’in Atatürk’ü Koruma Kanunu’nu çıkardığını hatırlatarak, “Rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle… Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? demişti. Altay’ın konuşmasının devamındaki “Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e…” demişti.