Soylu’dan CHP’li Altay’a: Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 9:10 am - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 9:12 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Katıldığı televizyon programında Menderes dönemine atıf yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP için “Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız.” dedi.

Engin Altay, Menderes’in Atatürk’ü Koruma Kanunu’nu çıkardığını hatırlatarak, “Rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle… Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? demişti. Altay’ın konuşmasının devamındaki “Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e…” sözleri ise AKP’nin tepkisine neden oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından, Altay’ın yaptığı açıklamanın kesilmiş halini alan ve sözlerinin devamını vermeyen Yeni Şafak’ın videosunu paylaşarak, “Tarih fukarası, cahil… Siyasete, demokrasiye, millete inanmayan, hâlâ darbeyi iktidar aracı gören zavallılar… ‘Menderes’in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak…’ Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız…” ifadelerini kullandı.

Meclis’te CHP’li Engin Altay ile AKP’li vekiller arasında ‘parti kapatma’ polemiği

ÇELİK: BURADAYIZ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise “Milli iradeyi ölümle tehdit edenlere meydan okuyoruz. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Cumhurbaşkanımızı ‘Menderes’in sonu’ ile tehdit edenlere diyoruz ki; ‘Buyrun gelin, biz burdayız.’ Siz ‘Menderes’in sonu’ diye tehdit edin, biz milli irade diyerek dimdik karşınızdayız” dedi.

KURTULMUŞ: KILICINIZIN İKİ TARAFI KESTİĞİ GÜNLER GERİDE KALDI

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise ‘HaddiniBilEnginAltay’ etiketiyle yaptığı paylaşımda, “Yine aynı kafa! Yazıktır. Milletin gönlünde ebedileşmiş Şehit Başbakan Menderes’in sonunu hatırlatmaktan bir türlü vazgeçmiyorlar. Unutmayın! Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı” açıklamasını yaptı.

ALTUN: 15 TEMMUZ’DA GÖSTERDİK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Twitter hesabından şunları söyledi: “İş birliği yaptığınız küresel çeteleri, terör örgütü uzantıları ve vesayet odağı kalıntılarını çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz ile birlikte aziz milletimiz kendi iradesini canı pahasına da olsa çiğnetmeyeceğini size ve iş birliği içerisinde olduğunuz küresel çetelere gösterdi. Milletimizi tehdit etmek için kullandığınız enerjiyi emperyalist prangalarınızdan kurtulmak için harcayın.”