RTÜK’ten CHP’li Engin Altay’ın sözlerine inceleme

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 12:38 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 12:53 pm

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Adnan Menderes hakkındaki sözlerine ilişkin inceleme başlattı.

Katıldığı bir TV programında eski başbakanlardan Adnan Menderes iktidarına ilişkin anekdot aktarırken, “Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e…” diyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın sözleri için RTÜK harekete geçti.

Sözlerle ilgili inceleme başlattığını duyuran RTÜK’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Bir yayın kuruluşunda CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın açıklamaları nedeni ile 6112 sayılı Kanun’un yayın ilkeleri çerçevesinde inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ENGİN ALTAY NE DEMİŞTİ?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, katıldığı bir TV programında eski başbakanlardan Adnan Menderes iktidarına ilişkin anekdot aktarırken, şu ifadeleri kullanmıştı: “Rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle… Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e…”

Altay’ın sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt vermişti. Soylu, “Tarih fukarası, cahil. Siyasete, demokrasiye, Millete inanmayan, Hâlâ darbeyi iktidar aracı gören zavallılar. Menderes’in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak. Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız” demişti.

Öte yandan CHP’li Altay, açıklamalarının iktidar tarafından ‘darbecilikle’ suçlanmasına tepki gösterdi. Konuşmasının videosunu paylaşan Altay, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bu konuşmadan darbe algılayanların IQ’sü ayakkabılarının numaraları kadardır” dedi.

Soylu’dan CHP’li Altay’a: Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız