Erdoğan, belediyeleri hedef aldı: Devlet içinde devlet olmaz

Yayın tarihi: 1 Nisan 2020 Çarşamba 3:28 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba 5:33 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, video konferans yoluyla AKP İl Başkanlarına seslendi. Koronavirüse karşı CHP’li belediyelerin başlattığı bağış kampanyasının hedef alınmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, “Devlet içinde devlet olmanın anlamı yok” dedi.

Geçtiğimiz gün yapılan kabine toplantısının ardından halktan bağış toplanacağını açıklayan Erdoğan, kendisine yönelik eleştirilere,”Ağızlarından çıkanı kulaklarının duyması lazım” şeklinde yanıt verdi.

IBAN tepkisi! Türkiye Devleti, vatandaşına para yerine IBAN numarası verdi

Sosyal izolasyonun tam anlamıyla sağlanması için yapılan sokağa çıkma yasağı tedbirini çağrılarını değerlendiren Erdoğan, gönüllü karantina söylemini devam ettirdi.

İBB bloke edilen hesaplar için dava açtı!

‘HERKES EVİNDE KALIRSA, DAHA SIKI TEDBİRLERE GEREK KALMAZ’

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Sosyal hareketliliği ne kadar azaltır sosyal mesafeyi ne kadar azaltırsak hastalığın yayılma hızını o derece çabuk kırarız. Milletimizden mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Bilim insanlarımızın tavsiye ettiği kurallara riayeti en süt düzeye çıkarmalıyız. Her bir vatandaşımız kendini gönüllü karantinada tutarsa daha ileri tedbirlere gerek kalmaz. Ümidimiz acımızdan büyüktür anlayışıyla bu ülkenin her bir ferdine sahip çıkmaya kararlıyız. Bu tür kampanyalarda toplanan meblağlar devlet olarak bizim verdiğimiz katkının yanında çok küçük bir yeri

Şu sıkıntılı süreç boyunca milletimizin evden çıkmamasını rica ediyorum. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ile hayata geçirdiğimiz tedbirleri en üst seviyeye çıkarmalıyız. Herkes evinde kalır, gönüllü karantinaya uyarsa daha sıkı tedbirlere gerek kalmaz. Aksi halde tedbirler daha da artırılır.

Eğitimi uzaktan eğitimle yürütmeye çalışıyoruz. Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modeline geçtik. Tüm kesimlere yönelik çok ciddi takviye ve erteleme programları açıkladık.

‘DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMANIN ANLAMI YOKTUR’

Tüm teşkilatlarımızı dayanışma kampanyamıza desteğe davet ediyorum. Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Bu kampanyalar Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından yürütülmelidir. Bunlar İçişleri Bakanlığı ve valilikler vasıtasıyla yürütülmektedir. Birçok belediyelerimiz valiliklerden izinsiz kampanya açarlarsa bu devlet içinde devlet mantığıdır. Burada gücü dağıtmış oluruz. Buna lüzum yok. Yasalar da buna izin vermiyor. Bugün hala siyasi mantık ile yaklaşacaksak, biz ne zaman bir ve beraber olacağız. Biz tabi ki iktidar olarak gerekli uyarıyı yapmak zorundayız ve bunu yapıyoruz.

Koronavirüsle mücadeleye hangi ülke ne kadar bütçe ayırdı?

BELEDİYELERİN KAMPANYALARINA YANIT

Burada birçok belediyelerimiz valiliklerimizin izni olmaksızın bu tür kampanyalar açacak olurlarsa işte o zaman bu devlet içinde devlet olma mantığıdır ki burada gücü dağıtmış oluruz. Buna da kimsenin hakkı yok yasalar da buna müsaade etmiyor. Biz bugün bir olmayacaksak, bugün dayanışma içerisinde olmayacaksak, bugün hala siyasi mantıkla yaklaşacaksak iktidarmış ana muhalefetmiş diğerleriymiş böyle bir yaklaşım içine gireceksek biz ne zaman bir ve beraber olacağız?

‘AĞIZLARINDAN ÇIKANI KULAKLARININ DUYMASI LAZIM’

Birçok spekülasyonlar yapılıyor. Devletin dilencilik yapmaya başladığı gibi çirkin sözler kullanılıyor. Devletimiz şu an İçişleri’miz ile attığımız, yaptığımız yatırımlar rakamlarla ifade edilmez. Muhalefetin ağzından çıkanı kulağı duyması lazım.

‘DÜNYA ARTIK HİÇBİR ŞEYİN ESKİSİ GİBİ OLMAYACAĞI BİR DÖNEME GİRİYOR’

Dünya artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme gidiyor. Bu yeni döneme ülkemize kazandırdığımız nitelikler sayesinde oldukça hazırlıklı giriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını inşallah hep birlikte tamamlayacağız.

İL BAŞKANLARINA: BU MÜCADELENİN SERDARLARISINIZ

Yapmamız gereken tek şey milletimizle aramızdaki gönül bağını güçlendirmektir. Dinlenmek haramdır. Siz il başkanlarımız bu mücadelenin serdarlarısınız. Sizlere çok büyük görevler düşüyor. İnşallah 7. olağan sürecimizi bu doğrultuda kendimizi ve enerjimizi yenilemenin milletimizle sıkı bağlar kurmanın bir neticesine dönüştüreceğiz.”