Erdoğan’dan 5 CHP’li hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 1:28 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 10:22 pm

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle aralarında CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı ve parti temsilcilerinin de olduğu 7 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül, CHP İzmir/Karabağlar eski gençlik kolları başkanı ve halen İl Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Gürboğa ve İzmir CHP il teşkilatı üyesi Caner Gül’ün de aralarında olduğu 7 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Cumhurbaşkanına hakaret” edildiği iddia edilen hakkında suç duyurusunda bulunulan isimlerin bazılarının geçmiş dönemde yaptıkları paylaşımlar nedeniyle, basın ve yayın yoluyla o dönem Başbakan olarak görev yapmakta olan partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı “basın yoluyla kamu görevlisine hakaret” suçundan, bazı güncel paylaşımları nedeniyle de “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılanması istenen dilekçede, açılacak kamu davalarında müdahillik talebinde bulunuldu.

‘AĞIR HAKARET VE SALDIRI’ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Dilekçelerde, bu kullanıcıların adı geçen sosyal paylaşım siteleri üzerinden yazdıkları yorumlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik alaycı ifadelerle ağır hakaret ve saldırıda bulundukları öne sürüldü.

Kullanıcıların yaptıkları paylaşımlara ve paylaşım zamanlarına yer verilen dilekçelerde, öncelikle şüphelilerin sorumluluklarının 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun gereğince belirlenmesi talep edilirken, bu kişilerin “sosyal medya kullanıcıları” anılan kanunun 1/f maddesi uyarınca içerik sağlayıcılar olduğu aktarıldı.

İçerik sağlayıcının, internet ortamı üzerinden kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten, değiştiren ve sağlayan gerçek veya tüzel kişileri temsil ettiğine dikkat çekilen dilekçelerde, aynı kanunun 4. maddesinin ise içerik sağlayıcının sorumluluğunu düzenlediği, buna göre paylaşımı yapanların sorumlu tutulması gerektiği ifade edildi.

GÖZALTINA ALINAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADLİ KONTROL TALEBİYLE SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakkında suç duyurusunda bulunduğu, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga,gözaltına alındı. Koyurga, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Koyurga hakkındaki suç duyurusu gerekçesinin 2013 yılında 17 yaşındayken attığı iddia edilen tweetler olduğu bildirilirken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, duruma tepki gösterdi. Koyurga’nın ifade vermek için gitti emniyette gözaltına alındığı öğrenildi. Koyurga, adliyedeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

CHP’li Kayurga, Erdoğan Başbakan’ken paylaşım yaptı Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alındı

“MODERN ENGİZİSYONCULARA SESLENİYORUM…”

Yücel, yazılı açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı: “Troller yine iş başında. Birileri sosyal medyada cadı avcılığı yapmaya çalışıyor. Modern engizisyonculara sesleniyorum! Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın 18 yaş altında olduğu 2013 tarihinde attığı iddia edilen tweetlere ilişkin inceleme başlatmış bulunuyoruz. İnceleme sonucunda partimizin yetkili kurullarınca elbette gereği yapılacaktır. Biz yanlışa yanlış diyen, etik değerleri sonuna kadar savunan bir geleneğin temsilcileri olarak esas ahlaksızlığı yapan bu paralı trol ordusunun tüm hesaplarını boşa çıkaracağız. Aylardır gençlerimizi marjinalize etmeye, yaftalamaya çalışıyor, arşivlerden çıkardıkları doğruluğu tartışmalı unsurlarla bütün CHP gençliğini karalamaya çalışıyorlar. Kurduğunuz trol ağının farkındayız, hesabınız tutmayacak.”

CHP İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise “2013 öncesi Rte’ye yönelik hakaret ve küfür arıyorsanız, Bahçeli ve Soylu’nun konuşmalarına bakın. Bol miktarda bulursunuz” dedi.

Erdoğan’ın avukatından CHP’li Koyurga için suç duyurusu: Sonra düşünce özgürlüğü diye ağlamak yok

“BİR MUHALİF DAHA YARGILANIYOR DİYE AĞLAMAK YOK”

Dila Koyurga hakkındaki suç duyurusu için sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal, “Tweetleri paylaşmak istemezdim ama bilinsin diye paylaşıyorum. Bu iğrenç tweetleri atıp bugün silmek seni kurtarmayacak. Sonra bir muhalif daha yargılanıyor, düşünce özgürlüğü diye ağlamak yok. Hukuk önünde hesabını vereceksin. Son olarak kem söz sahibine aittir…” demişti.