Erdoğan yine muhalefeti hedef aldı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 6:07 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2023 Cumartesi 7:17 pm

Kocaeli’de konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın hedefinde yine muhalefet vardı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Rahmetli Savaş Ay hayatta olsaydı da onunla yaptığı programları bir daha görseydik. Neydi o hastalerin hali, neydi o kepazelikler. Hastanelerimizde hastalarımız rehin alınır ya da rehine alınır, oralarda ölürlerdi. Hatırlıyorsunuz o günleri değil mi? Kimdi o zaman SSK’nın başındaki kişi? Bay bay Kemal… Ya bunlara bu vatan teslim edilir mi? Kandil’e bu ülke teslim edilir mi, terör örgütüne teslim edilir mi?” dedi.

Kılıçdaroğlu: Artık herkesin kapısında para dilenen bir Türkiye görmeyeceksiniz

‘ONLAR NE KADAR KÜRTSE BİZ O KADAR TÜRKÜZ’ 

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da hedef alan Erdoğan, “Edirne’de olan bu Selo var ya 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Hatta bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler. Onlar da Kürttü. Hani siz Kürtlere kadir kıymet biçiyordunuz. Bunların derdi Kürt falan değil. Onlar ne kadar Kürt ise biz o kadar Türk’üz. Böyle bir durum var” ifadelerini kullandı.

Hatay’da gündem olan ‘temel atma töreni’ ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Muhalefet her gün yeni bir yalan ile bu eserlere saldırmayı sürdürüyor. Hatay’da inşasına başladığımız hastanenin temelinden bir fotoğraf karesiyle bizi ters köşe yapmak isteyen bir kendini bilmez vardı. O hastane 1,5 ay içerisinde hizmete girecek. Bakalım dalgasını geçtikleri temelin üzerinde yükselen hastane açıldığında milletimizden özür dileme onuru gösterecek mi?” dedi.

‘YURTDIŞINDAN 300 MİLYAR DOLARI GETİRECEĞİM’ DİYOR’

Millet İttifakı’nı hedef alan Erdoğan, “Bu muhalefet 7’li bir masa kurdular, kumar masası. Yetmedi. PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütleriyle anlaştılar. O da yetmedi emperyalistlerin, tefecilerin desteğini aldılar. Dikkat edersiniz bu koalisyonda her şey var” diye konuştu.

CHP’li büyükşehir belediyelerine de yüklenen Erdoğan, “Bu kadar 10-11 tane büyükşehir belediyeleriniz var. Acaba ne yapıyorlar, yaptıkları bir şey var mı? İstanbul’da yaptıkları bir şey var mı, Ankara’da yaptıkları bir şey var mı, İzmir’de yaptıkları bir şey var mı?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu hedef almaya devam eden Erdoğan “Bay Bay Kemal, ‘Yurt dışından 300 milyar dolar getireceğim’ diyerek ülkeyi tefecilere kendisi pazarlamıyor mu? Sen hangi makamdasın da tefeciler bu parayı vereceğinin sözünü veriyor. 20 yıldır bu devleti yönetiyoruz. Sen bakkal dükkanı bile yönetmedin. Bu tefeciler alacakları için devletin gelirlerine el koyunca maaşları kim ödeyecek?” ifadelerini kullandı.

Karadeniz’de Ekrem İmamoğlu coşkusu! “Gençlerin ayağa kalkma zamanı”