Erdoğan ve Putin Sputnik V’yi görüştü

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 5:22 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 5:25 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü. Erdoğan ile Putin, görüşmede Covid-19’la mücadele ve Sputnik V aşısının tedariki konularını ele aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, liderler Türkiye’deki epidemiyolojik durum ışığında koronavirüsün yayılmasıyla mücadele konusunu detaylı bir şekilde ele alırken Putin, bu alandaki pratik işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Sputnik’in aktardığına göre, Putin ile Erdoğan’ın Rus koronavirüs aşısı Sputnik V’nin Türkiye’deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanları istişare etti. Sputnik V aşısının tedarikinin bu aydan itibaren en kısa sürece organize edilmesi üzerinde durulduğunu belirten Kremlin, Rus aşısının Türkiye’deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanlar üzerinde çalışma yapıldığını kaydetti.

Erdoğan, Rus tarafının verdiği destek için Putin’e teşekkür ederken taraflar, alınan salgınla mücadele önlemlerinin mevcut durumun ciddi bir şekilde iyileşmesini ve turizm alanındaki iki taraflı trafiğin yeniden başlamasını sağlayacağını ifade etti. Bölgedeki güncel konular hakkındaki görüş alışverişine devam eden Putin ve Erdoğan, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ’daki gelişmeleri de değerlendirdi.

Rusya ve Türkiye’nin Suriye’de istikrarın pekiştirilmesine yönelik etkileşimini yapıcı olarak tanımlayan liderler, Anayasa Komitesi dahilinde Suriyeli taraflar arasındaki diyaloğun teşviki amacıyla yapılan koordineli çalışmaları ve bazı bölgelerde terör örgütlerinin kalıntılarına karşı yürütülen tavizsiz mücadeleyi sürdürme niyetinde olduklarını vurguladı.

Sputnik V aşısına acil kullanım onayı verildi