Erdoğan: Ülkemizi Suriyelileştirmek için can atan bunlar değil mi?

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 4:36 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 5:23 pm

Kılıçdaroğlu‘na “Fındık fiyatı 4 dolar olacak” vaadi üzerinden “Bugüne kadar niye kadar vermediniz?” diyerek yüklenen Erdoğan Van’da da muhalefeti “Ülkeyi Suriyelileştirmek için can atıyorlar” diye suçladı.

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak kritik seçimler için son viraja girerken, çalışmalarını mitinglerle sürdüren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 yıldır iktidarda olduğunu yine ‘unuttu.’ Suriye politikası nedeniyle ülkeyi sığınmacı ‘hendeği’ne dönüştüren Erdoğan muhalefeti suçladı, “Bugün ülkemizi Suriyelileştirmek için can atan bunlar değil mi?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Çay fiyatı refah payıyla beraber en az 15 TL olacak

‘GABAR’DAKİ PETROLÜ EN UYGUN ŞARTLARDA VERECEĞİZ’

Doğal gazın vatandaşa bir ay, bir yıl boyunca da 25 metreküpünün ücretsiz verileceğini hatırlatan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Gabar’daki petrolü de inşallah vatandaşımıza en uygun şartlarda vereceğiz. Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobilini yaparız. Gözlerinin önündeki ürüne ‘Hani nerede?’ derler. Bay bay Kemal, Gemlik’te fabrika. Hadi git. Niye gitmiyorsun? Meral Hanım sen niye gitmiyorsun? Gidemezler. Gittikleri anda maskeleri düşecek. Çünkü bunların bu ülkede dikili bir taşı yok. Uçak yaparız, helikopter yaparız yüksek teknoloji ürünü nice projeyi gerçekleştiririz ‘Ne gerek vardı?’ derler. Konut yaparız, baraj yaparız sulama tesisi yaparız, her birine takmadık kulp bırakmazlar. İstihdamda, üretimde, ihracatta rekorlar kırarız, sevinecekleri yerde karalamaya çalışırlar. Sosyal yardımlarla devletimizi kimsesizlerin kimsesi haline getiririz, yardım alan insanları ‘makarnacı, kömürcü’ diye aşağılarlar. Dış politikada onurlu bir duruşla ülkemize güç, milletimize gurur kazandırırız, gidip bizi yabancılara şikayet ederler. Şayet 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı hayalimize sahip çıkmazsak daha onlarca, yüzlerce örneğini verebileceğimiz işte bu zihniyet, ülke tepesine bir kara bulut gibi çökecek.”

‘NEREDE BELEDİYE?’

“Van depremini hatırlıyorsunuz dimi? O zaman Belediye Başkanı kimdi? Malum HDP’li. O zaman Van’ın susuzluğu ile ilgili bir adım atmadı. Biz Van’ın susuzluğunu giderdik. Edremit’i Edremit biz yaptık. Erciş’i Erciş biz yaptık. Van Gölü demiyorum Van denizinin kıyısını biz yaptık. Nerede belediye. Belediye başkanı neden görevini yapmadı. Bizim dinimizde Türk, Kürt, Arap şu bu yok. Biz sadece Allah için seviyoruz. Kürt kardeşlerimi de aynı anlayışla seviyoruz. 14 Mayıs akşamı inşallah hep beraber bir başka güleceğiz. Yıllarca sizin ve evlatlarınızın canı ve geleceğini karartarak istismar siyaseti yapanların dönüp dolaşıp kimin arkasına takıldığını görüyorsunuz değil mi?

‘CHP, HDP VAN’A NE KAZANDIRDI?’

Ülkemizdeki herkes gibi Kürt kardeşlerimin de hakkını, hukukunu en geniş manada kullanabileceği demokrasi zeminini biz kurduk mu? Bugüne kadar Van’da TOKİ ile 24 bin konutu bitirip sahiplerine teslim ettik mi? Bu CHP’lilere, bu HDP’lilere sormak lazım siz Van’a ne kazandırdınız bire söyleyin.

‘MUHALEFET LGBT’Cİ’

CHP, İYİ Parti, HDP LGBT’ci mi? Fakat AK Parti’nin kitabında, MHP’de Cumhur İttifakı’nda LGBT yok. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailelerimize leke sürülmesini asla kabul etmiyoruz.

Şentop, Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi uyarısını ‘provokatif’ buldu

‘HEPSİ HESABINI ÖDEYECEK’

Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimin ölümüne neden oldu. Bay bay Kemal ‘Gelince onu çıkaracağız.’ diyor. Bu insanlık meselesi. Ancak biz iktidarda olduğumuz sürece adalet yerini bulacaktır. Biz iktidarda olduğumuz sürece 51 Kürt kardeşimizin canına kıyanlara biz cezaevinden çık demeyiz. Hepsi hesabını ödeyecek.

‘6’LI MASA ÇOCUKLARIN KULLANDIĞI ÖRÜMCEĞE BENZEDİ’

(Millet İttifakı) Bu masa yürümeye yeni başlayan çocukların kullandığı örümceğe benzedi, ne tarafa iterseniz o tarafa gidiyor. Direksiyonda Kılıçdaroğlu gözüküyor ama öyle değil. Kılıçdaroğlu’nun görevi mutfakta video çekmek, sahnede kalp yapmak. 6 artı 1 reis etmiyor. Bugün ülkemizi Suriyelileştirmek için can atan bunlar değil mi?

‘GEÇMİŞLERİNİ İNKAR PAHASINA KILIÇDAROĞLU’NUN PEŞİNE DÜŞMÜŞLER’

Geçmişlerini ve kendilerini inkar pahasına düşmüşler Kılıçdaroğlu’nun peşine, nereye doğru gittiklerini bile bilmiyorlar.

‘S-400’LERİN DEPOYA KALDIRILMASINA BU MİLLET MÜSAADE ETMEZ’

İstanbul susuzdu, çöp, çukur çamurdu. Hepsinin ortak özelliği başarısızlıktır batırmaktır. Allah muhafaza ülkenin başına gelseler yarın memur, işçi ay sonunda maaşını alıp almayacağını bilemeyecek. Zaten bunlara verilen görev; Karadeniz gazının vanasını kapatmak, Gabar petrolünün üzerine beton dökmek. Bay bay Kemal ‘S-400’leri depoya alacağız.’ diyor. Bay bay Kemal en güçlü savunma silahının depolara kaldırılmasına bu millet asla müsaade etmeyecektir.

‘KALEYİ KADINLAR FETHEDER KADINLAR’

Kale içeriden fethedilir. Ne demek bu, yani kaleyi kadınlar fetheder kadınlar. Bizleri takip eden tüm kardeşlerime sesleniyorum; seçim günü hala tereddütte olan bir arkadaşınıza dostunuza ulaşmanızı, bu seçimin ne kadar önemli olduğunu onlara anlatmanızı ve oyunu kazanmanızı istiyorum. Bunu başardığınızda sandıklar patlayacak.”

Babacan ve Davutoğlu çıkarsa Millet İttifakı’nı desteklerim diyen İnce’ye CHP’li Özkoç’tan yanıt