Babacan ve Davutoğlu çıkarsa Millet İttifakı’nı desteklerim diyen İnce’ye CHP’li Özkoç’tan yanıt

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 1:19 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 1:19 pm

CHP’li Engin Özkoç, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na ilişkin sözlerine yanıt verdi. Özkoç, “Güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, konuk olduğu NTV yayınında Millet İttifakı’na ilişkin, “Babacan ve Davutoğlu ittifaktan çıksın o zaman destekleyeceğim” diyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yanıt verdi.

Özkoç, “Biz kesinlikle sizinle yarışmıyoruz. Aslında sizin de bizimle beraber söyledikleriniz farklı şeyler değil. Bu sistem doğru bir sistem değildir. O yüzden bu sisteme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Beraber güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz” dedi.

İnce’nin DEVA ve Gelecek Partisi için ‘yüzde 1 oyu bile olmayan’ sözlerini de değerlendiren Özkoç, “Biz kimin ne kadar oy aldığına bakmıyoruz. Bu güzel ülkede her çeşit görüşü temsil eden siyasi partileri farklı görüşleri temsil eden siyasi partilerin seçimlerde temsil edilmesinden yanayız” ifadelerini kullandı.

“İNCE’YE OLUMLU YANIT VERİYORUZ”

Özkoç, “Yani İnce’ye olumlu bir yanıt veremiyorsunuz öyle mi?” sorusuna ise, “Hayır çok olumlu bir yanıt veriyoruz. Diyoruz ki sizinle bizim istediğimiz şey eğer cumhurbaşkanlığı sisteminin yerine parlamenter sistemi getirmekse birlikte yol yürümeliyiz” yanıtını verdi.

Muharrem İnce’nin dünürü köy köy dolaşıp Kemal Kılıçdaroğlu’na oy topluyor…