Erdoğan Soylu’ya sahip çıktı, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 8:36 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2022 Salı 9:11 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün sosyal medya hesabı üzerinden ‘Türkiye’de metamfetamin salgını var’ notunu düştüğü videosundaki iddialarının ardından açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt vermek için yarını işaret eden Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkarak Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yayımladığı video üzerinden “Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar.” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)  suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde paylaştığı bir video ile Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. Soylu, Kılıçdaroğlu’na, “Bu kadar çok pespaye duruma ‘sokağa düşmüşlük’ denir” sözleriyle hakaret etti.

Kılıçdaroğlu ise bugünkü grup toplantısında bir kez daha Soylu’ya yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Sırbistan’da kırmızı bülten ile aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri Vukotiç İstanbul’da öldürüldü. Bunun İstanbul’da ne işi vardı? Çünkü İstanbul’u kendisinin yaşayabileceği bir mekan olarak görüyor. Kendisinin korunduğu bir mekan olarak görüyor, sırtımı siyasilere dayadım kimse bana bir şey yapmaz diyor.

Azerbaycanlı mafya lideri Elnur Gasimov, Ataşehir’de öldürüldü. İstanbul’un ortasında, AVM’lerde Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar. Bütün Türkiye izledi. Antalya’da bir başka mafya lideri ‘Lotu quli’ öldürülmüştü. Afgan baronları zaten İstanbul’da. Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdi, bir kararla dışarı bıraktılar. Bana diyorlar ki ‘İspat’ et. Ya siz bunları görmüyor musunuz? Sırtını mafyaya dayarsan zaten bunları göremezsin. Bana dönüp diyorsun ki ‘İspatla’. İşte ispatladım, ne yapacaksın. Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin!” diyerek Soylu’yu istifaya çağırdı.

ERDOĞAN SOYLU’YA SAHİP ÇIKTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını hedef alarak, “Zavallılara bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim” sözleriyle partisinin yarınki grup toplantısını işaret etti.

Erdoğan, şunları söyledi:

“CHP’nin güvenlik güçlerimize attığı bu iftirayı cevaplandırmak Cumhurbaşkanlığı sorumluluğun gereği olarak gördüğüm için değinmek zorundayım. Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu’da, doğunun değişik yerlerinde uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür hakarette, iftirada bulunamazsınız. Bu tür uyuşturucu köklerini toplayan teşkilat işte karşımda. Böyle bir teşkilatı nasıl olur da Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak yoluyla kapatıyor dersiniz. Bu ne insafsızlıktır.

Yarın grup konuşmamda çok daha geniş bir şekilde yapacağım. Haramı, helali gayet iyi bilen iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin, onu sen aynaya bak kendinde ara. Polisiyle, jandarmasıyla, sahil güvenliğiyle emniyet güçlerimizin canları pahasına yürüttüğü uyuşturucu ile mücadelesini yalanlarla hiçe sayamazsınız. Hem yakalanan uyuşturucu miktarı hem yakalanıp cezaevine atılan uyuşturucu satıcısı bakımından rekor sahibiyiz.

Genel başkanı böyle yapan partinin milletvekilleri boş durur mu? Onlar da Yalova’da mahkeme basıp, hakimlere hakaret edip ya hırsızların ya teröristlerin safında olduklarını göstermişlerdir. Güvenlik güçlerimizin fedakarlığının böylesine ucuz siyaset oyunlarına meze yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu tür iftiralara aldırmadan gençliğimizi her türlü tehdide karşı korumayı sonuna kadar devam edeceğiz. Bu tür saldırılar karşısında susmak da herhalde dilsiz şeytan olmayı gerektirir. Biz dilsiz şeytan da olmayacağız.”

Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar

Soylu Kılıçdaroğlu’na hakaret etti!