Erdoğan rahatsızlığı nedeniyle açılışa gidemedi

Yayın tarihi: 5 Şubat 2022 Cumartesi 3:02 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2022 Cumartesi 3:10 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Zonguldak’ta yapılan toplu açılış törenine rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Törene video konferansla bağlanan Erdoğan ‘soğuk algınlığı’ geçirdiğini söyledi.

Zonguldak’ta bugün yapılan toplu açılış törenine katılacağı belirtilen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı son anda değişti.

Törene video konferans ile katılan Erdoğan konuşmasına, “İki hafta önce kötü hava koşulları nedeniyle gerçekleştiremediğimiz ziyaretimizi bu kez de soğuk algınlığı ve ses kısılması nedeniyle gerçekleştiremedik” diyerek başladı.

Elektrik zamları konusunda şikayetler olduğunu bildiklerini, indirim sınırını 150 kilovattan 210 kilovata çıkarılmasının dar gelirliler için rahatlama sağlayacağına inandığını belirten Erdoğan, “Gelişmelere göre çalışanlarımızın kazancını koruyacağız” dedi.

‘GELİŞMELERE GÖRE ÇALIŞANIN KAZANCINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Erdoğan, şunları söyledi:

“Bizim için aslolan vatandaşımızın ne yaşadığıdır ne istediğidir. Milletimizin her derdi her acısı her sancısı bizim ilk ve olmazsa olmaz önceliğimizdir. Enflasyon başta olmak üzere şu dönemde yaşadığımız her sıkıntının da üstesinden mutlaka geleceğiz. Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmemek için ciddi iyileştirmeler yaptık. Gelişmelere göre enflasyon farkı olmak üzere, tüm çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumaya devam edeceğiz. Külfetin sadece çalışanlarımızın emeklilerimizin sırtına yüklenmesine asla izin vermeyeceğiz.

‘ZONGULDAK’TAN TÜM TÜRKİYE’YE SÖZ VERİYORUZ’

Zonguldak’tan tüm Türkiye’ye söz veriyoruz. Vesayeti nasıl devreden çıkardık, terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek, terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek darbecileri nasıl püskürttüysek hayat pahalılığını da çözeceğiz. Milletimizin refah düzeyine gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Doğalgaz, akaryakıt ve elektrik fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışları halkımıza yansıtmamak için 2021 yılında tam 165 milyar liralık, yani neredeyse yatırım bütçemizin tamamı kadar sübvansiyon yaptık.”