Erdoğan, köylülere ‘krediyi kira öder gibi ödersiniz’ demiş

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 11:26 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 8:11 pm

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangında Kalemler Köyü neredeyse yok oldu. Köyün muhtarı Mustafa Cansız, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köye ziyareti sırasında kendilerine “Mesela 500 bin liralık masraf varsa, onun 300 bin lirasını biz karşılayacağız. 200 bin lirasını da kredi olarak 2 yıl ödeme yapmadan, 2 yıldan sonra 500-500 kira öder gibi ödeyeceksiniz” dediğini söyledi.

7 kişinin hayatını kaybettiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangından etkilenen Kalemler köyü Muhtarı Mustafa Cansız; Erdoğan’ın köylerine geldiğinde “herkesin evinin yapılacağı” sözünü verdiğini belirtti. Muhtar Cansız, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine kredi borcunu “kira öder gibi ödersiniz” dediğini söyledi.

Cansız şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanım, ‘Mesela 500 bin liralık masraf varsa, onun 300 bin lirasını biz karşılayacağız. 200 bin lirasını da kredi olarak 2 yıl ödeme yapmadan, 2 yıldan sonra 500-500 kira öder gibi ödeyeceksiniz’ dedi. Ama burada kalan 200 bin lirayı duyarlı, yardımsever insanlarımız karşılarsa hayırseverler memnun oluruz. “Karşılayamayacak insanlar çok tabii. Burada herkes dar gelirli. Mağdur olmuş. Evi, traktörü yanmış. Onlar ödenecek tamam da. Ama şimdi burada zor geçinenler var. Onun için insanlarımız duyarlıdır. ‘Evi ben yaptıracağım. Şu evi belirle’ diyen insanlarımız var. İnşallah onlar yardımcı olur”

Cansız, bazı hayırseverlerin köylüye yardım için ev yapımını üstlenmek istediğini kaydederek, “Diyor bana ‘Biz birinin evini yaptıralım, ikisinin evini yaptıralım. Gücümüz var bizim’. O şekilde de olacak, devlet de yaptıracak” dedi. Cansız en acil ihtiyaçlarının ev olduğuna söyledi. Cansız yanan evlerin yerine yenileri yapılana kadar köylünün konteynerlerde kalacağını söyledi.

Cansız, köylerinde geçtiğimiz perşembe günü başlayan yangının müdahaleye fırsat bırakmadan evleri tutuşturmaya başladığını aktararak, “15-20 dakika içinde 67 tane ev yanmış hale geldi. Zeytin bahçeleri, evler, 6 traktör, 40 büyükbaş, 25-30 küçükbaş. Hepsi kül oldu” dedi.

Kendi köyündeki yangını, komşu köydeki yangını söndürmek için gittiği sırada öğrendiğini dile getiren Cansız, köyündeki yangın bilgisini aldıktan sonra cami imamına yurttaşların evini tahliye etmesi için anons yaptırdığını belirterek, “Traktörünü alabilen kaçtı” dedi.

Yangın yerinde çay fırlatan Erdoğan’a tepki yağdı