CHP’li Salıcı: Erdoğan kimsenin burnu kanamadan gidecektir

Yayın tarihi: 30 Nisan 2023 Pazar 9:16 am - Güncelleme: 30 Nisan 2023 Pazar 9:16 am

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı,  “Recep Tayyip Erdoğan nasıl 2002’de kimsenin burnu kanamadan geldiyse, yine kimsenin burnu kanamadan gidecektir” dedi.

CHP’nin İstanbul 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı Salıcı, İstanbul’da yabancı basın yayın kuruluşlarının çalışanlarıyla bir araya geldi. Millet İttifakı’nın seçim güvenliğine dair çalışmalarını anlatan Salıcı, Türkiye genelindeki yaklaşık 192 bin sandığın tümünde ittifak olarak sandık sorumlusu bulunduracaklarını ve ıslak imzalı tutanakları da kendi kurdukları sistemde bir araya getirerek sonuçları Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen sonuçlarla karşılaştıracaklarını söyledi.

Oğuz Kaan Salıcı: Sandık güvenliği çalışmasını iki sene önce başlattık

İttifak olarak seçim gecesi “erken değil doğru sonuç” aktarmaya odaklandıklarını belirten Salıcı, cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu gece yarısından sonra saat 1:00-2:00 gibi, milletvekilliği seçimlerinin sonuçlarını da 15 Mayıs sabahı almayı beklediklerini ifade etti.

“500 BİN KİŞİYİ MOBİLİZE EDİYORUZ”

Türkiye genelinde 191 bin 885 sabit sandığın bulunduğunu belirten Salıcı, bu sandıkların tümünde Millet İttifakı olarak bir asil görevli, çoğunda da yedek görevli bulunduracaklarını, bunlar dışında müşahitlerin de olacağını söyledi.

CHP’li Salıcı’dan ‘Paramiliter gruplar’ açıklaması! “Bazı duyumlar var”