Erdoğan Kılıçdaroğlu ile kamera karşısında tartışmaktan neden kaçınıyor?

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 8:06 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 8:06 am

Yılmaz Polat

Halk arasında yaygın bir söz vardır:
‘ Ak Koyun Kara Koyun Geçit Başında Belli Olur’

Yani kimin ne olduğu deney veya sınav sonunda anlaşılır anlamında kullanılan bir söz.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu aylardır Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı canlı yayında televizyon tartışmasına davet ediyor.
Kılıçdaroğlu dün akşam Tele1’de canlı yayında teklifini yineledi.
Erdoğan nedense bugüne kadar Dünyanın her tarafında siyasi rakiplerin bir araya gelip tartıştığı bir geleneği Türkiye’de uygulamaktan kaçındı.

Halbuki Kılıçdaroğlu‘nun adaylığı açıklanmadan önce konuşmalarında sürekli CHP liderini hedef almış ‘ Hodri meydan; gücün yetiyorsa, yüreğin varsa, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza. Birikimlerimizi, vizyonlarımızı, heyecanlarımızı yarıştıralım’ demişti.

Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ı bir televizyon programında tartışmaya çağırmış, “Halkımız da Bay Kemal’in vizyonuyla Erdoğan ve danışmanlarının vizyonunu görsün” demiş ama karşılık alamamıştı.

CHP Genel Başkanıyla geçen Ekim ayında yaptığım söyleşide, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli her fırsatta isminizi telaffuz ediyor. Aday olmanızdan çekiniyor mu?’ diye sormuştum.
‘Evet, çok korkuyor’ demiş, ‘Korkmasa televizyonda karşıma çıkar tartışırız. Birçok kez kendisini televizyonda hem de kendi istediği bir televizyonda medeni bir şekilde tartışmaya davet ettim ama (sürekli kaçıyor. Bir kez daha söylüyorum. Gel kamuoyu önünde tartışalım.’ diye eklemişti.

‘Seçime artık çok az bir süre kaldı.

Gerçekleşseydi seçim kampanyası süresince halkın en keyif alacağı an bu tarihi tartışma olacaktı.
Ayrıca Kamuoyunda büyük bir beklenti de vardı
Seçimin sonucuna önemli katkısı olacaktı.
Medeni Dünyaya da demokrasi açısından önemli bir mesaj verilecekti.

Maalesef Erdoğan kabul etmediği için fırsat kaçtı iki aday ‘birikimlerini, vizyonlarını ve heyecanlarını yarıştıramadılar.’
Erdoğan kamuoyu önüne çıkmayı konuşmayı seven bir siyasetçi.
Neden Kılıçdaroğlu ile televizyonların ortak canlı yayınında tartışmaktan kaçındı?