Erdoğan ile KKTC Başbakanı Tatar arasında kritik koronavirüs görüşmesi!

Yayın tarihi: 14 Mart 2020 Cumartesi 11:58 pm - Güncelleme: 14 Mart 2020 Cumartesi 11:58 pm

Erdoğan, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile telefonda görüştü. Görüşmede, koronavirüs ile mücadelede iş birliği yapılabilecek hususlar ele alındı. Erdoğan’ın Türkiye’nin KKTC’ye gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade ettiği bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Bakanlar Kurulu, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) salgınına karşı olağanüstü toplantı gerçekleştirmişti.

Alınan karara göre 1 Nisan’a kadar tüm ülkelerden KKTC’ye giriş ve çıkışların yasaklandığı açıklanmıştı.

DSÖ PANDEMİ İLAN ETMİŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’deki genel merkezde koronavirüsü (Covid-19) gündemiyle basın toplantısı gerçekleştirmişti.

Çin dışında vaka sayının 13 kat arttığını ifade eden Ghebreyesus, koronavirüsü için, kıta ve tüm dünya gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen “Pandemi” olarak nitelendirme kararını aldıklarını açıklamıştı.

Ghebreyesus, örgüt olarak salgını 24 saat boyunca izlendiğini dile getirerek, “Hem virüsün yayılma ve şiddetinden hem de virüse karşı yeterince harekete geçilmemesinden derin endişe duyuyoruz. Bundan dolayı Covid-19’un bir pandemi olarak nitelendirilmesi değerlendirmesini yaptık” şeklinde konuşmuştu.