Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki koltuk kavgası yıllar sonra ortaya çıktı

Yayın tarihi: 16 Ocak 2023 Pazartesi 2:38 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2023 Pazartesi 2:38 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu‘nun Başbakan olduğu dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile koltuk krizi yaşadığı ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar kurulu toplantısında yaşadığı koltuk krizini bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’dan kaynaklanan yetkisini kullanıp Bakanlar Kurulu’nun kendi başkanlığında toplanmasını isteyince Davutoğlu’nun rahatsız olduğunu yazdı. Selvi, yazısının devamında Davutoğlu’nun eşit görünmek için masanın başında iki koltuk konulup yan yana oturulması teklifinde bulunduğu ve bunda ısrar edince kriz yaşandığını bildirdi.

Abdülkadir Selvi Erdoğan’ın “Öyle olur mu ya? Ben Cumhurbaşkanı’yım. Kabine benim başkanlığımda toplanıyor. Toplantı masasının başına tek koltuk koyacaksınız. Orada oturacağım. Toplantıya başkanlık edeceğim. Bakanların olduğu sıranın başına da Başbakan için koltuk koyacaksınız. Gelirse gelir, gelmezse gelmez” dediğini öne sürdü.

Davutoğlu’ndan ‘Erdoğan’n yanında tek yumruk olalım’ diyen Bahçeli’ye: Hadi başka kapıya