Erdoğan ile görüşen Blinken’a Vahdettin Köşkü önünde protesto

Yayın tarihi: 6 Ocak 2024 Cumartesi 2:56 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2024 Cumartesi 3:31 pm

Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Vahdettin Köşkü’nde görüşmesinin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan işe bir araya geldi. Blinken’ın ziyareti, Vahdettin Köşkü önünde protesto edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze’deki gelişmeleri ele almak üzere Türkiye ve Yunanistan’ı da kapsayan Orta Doğu turu kapsamında dün akşam İstanbul’a geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Blinken ile İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde görüştü.

Blinken, görüşme öncesi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Fidan ve Blinken’ın, İstanbul’da bulunan Vahdettin Köşkü’ndeki görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü. Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, görüşmede Gazze’deki savaş, insani kriz, İsveç’in NATO’ya katılım süreci, ikili ve bölgesel konular ele alındı.

BLINKEN DÖRDÜNCÜ BÖLGE TURUNDA

Blinken, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 4. kez bölge turuna çıktı. Bölge turu kapsamında ilk olarak İstanbul’a gelen Blinken’ın, buradan Yunanistan’a geçmesi bekleniyor. Blinken, Yunanistan’ın ardından Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır’ı da ziyaret ederek temaslarda bulunacak.

Blinken’a Vahdettin Köşkü önünde protesto

BLINKEN’IN ZİYARETİNE PROTESTO

Anadolu Gençlik Vakfı üyeleri, Vahdettin Köşkü yakınında Blinken’ın Türkiye ziyaretini protesto etti. Grup adına açıklama yapan Hasan Basri Yalçın, “Blinken’ın coğrafyamızda yaptığı seyahatler mekik diplomasisi, barış için olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu ziyaretlerin barış için değil, Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek için olduğunu bilmemek ülkemizin topraklarının da içinde bulunduğu büyük Ortadoğu projesini hızlandırmak için olduğunu anlamamak siyasi ahmaklıktır. Filistin bir imtihan bu imtihanı kaybetmeyin, ABD ile teröristlerin ağababası ile masaya oturmayın” dedi. (AA-DHA)

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İstanbul’da

Kaynak: DHA