Erdoğan: Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 7:34 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 8:13 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası Avrupa ülkelerine Gazze üzerinden yüklendi, “Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda” ifadesini kullandı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu:

“*(Kıbrıs sorunu) Maruz kaldığımız onca haksızlığa rağmen adil ve kalıcı çözüm irademizi muhafaza ediyoruz. Bunun yolunun da Kıbrıs Türkleri’nin eşit egemenliğinin teyit edilmesinden geçtiği kanaatindeyiz. Zaman verdiği sözlerin hilafına davranarak AB’nin ne kadar büyük bir yanlış yaptığını ispat edecektir. Kıbrıs Türkünü ambargolarla haklı davalarından döndürmeye çalışanların Kafkasya’da yeni oyunlar peşinde koştuğuna şahit oluyoruz.

‘ERMENİSTAN’IN BU GERÇEĞİ GÖRMESİ GEREKİYOR’

*Kimi batılı güçler Karabağ savaşıyla birlikte bölgemizde yeni bir dönemin başladığını hala idrak edemiyor. Ermeni halkı ve yöneticileri güvenliği binlerce kilometre ötede değil, komşularıyla barışta ve iş birliğinde aramalı. Ermenistan’ı kışkırtarak kendilerine rant devşirenler aslında en büyük zararı Ermenilere verdiler.

‘TOGG 12 BİN TESLİMAT YAPTI’

TOGG’un üretimi ve satışa başlamasıyla kendi markamızla küresel rekabetteki yerimizi aldık. Her aşamasını yakından takip ettiğim bu projenin hayata geçmesiyle ‘Türk araba yapamaz, fabrikada üretim bandı yok, vatandaş bunu almaz’ diyenleri, bundan 60 yıl önce Devrim otomobilini garaja mahkum edenlerin bugünkü uzantılarını hüsrana uğrattık. TOGG şimdiye kadar 12 bine yakın teslimat yaptı. Üretim bandından inen ve teslim edilen araç sayısı günden güne artıyor. Bu yarışa nasıl isabetli bir zamanda dahil olduğumuz daha iyi anlaşılacaktır.

‘YA CAHİLDİR YA BEŞİNCİ KOL ELEMANI’

Türkiye olarak sadece sınırlarımız içinde değil, yurt dışında da mazlumun, zulme, baskıya uğrayanların yanındayız. Nerede gözü yaşlı, gönlü kırık biri varsa Türkiye’nin şefkat eli oradadır. Filistin’deki mazlumların acısı nasıl bizim acımızsa Uygur kardeşlerimizin, Ahıska Türkü, Kırım Tatarı, Kerkük Türkmeni kardeşlerimizin sıkıntısı da aynı şekilde bizim sıkıntımızdır. Hiçbir ayrım yapmadan hepsiyle yakından ilgileniyoruz. Her kim Türkiye’yi soydaşlarının derdine sırtını dönmekle itham ediyorsa çok açık söylüyorum ya gafildir ya cahildir ya da yabancı güçler namına çalışan bir beşinci kol elemanıdır.

‘BARBARLIK, EŞKİYALIK, DEVLET TERÖRÜ’

Gazzeli kardeşlerimiz için toplam 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik. İsrail, hamile kadınları daha doğmamış bebekleriyle katlederek bir cinnet halindedir. Bunun adı barbarlık, eşkiyalık, devlet terörüdür. Şimdiye kadar Gazzeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere 11 uçak dolusu malzemeyi Mısır’a gönderdik. Böylece Gazzeli kardeşlerimiz için 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk etmiş olduk. Gazze’de hizmet veren neredeyse tüm hastaneler İsrail’in saldırıları sebebiyle ya yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Gazze’deki kanser hastalarının ülkemize sevkiyle ilgili işlemleri başlattık.

‘BATILI ÜLKELERİN VİCDANSIZLIĞI…’

Türkiye olarak Gazze’de akan kanın durması için seferber olmuşken, batılı ülkelerin vicdansızlığını yüzümüz kızararak takip ediyoruz. Avrupası’ndan Amerikası’na kadar en ufak tepki gelmiyor. Çocuklara, yaşlılara atom bombası atma tehdidi dair, onu destekleyen herkes saece tarih önünde değil insanlık nezdinde yargılanacaktır.

‘HEPSİNİN İSRAİL’E BORÇLARI VARDIR’

Ateşkes sözcüğünü kullanmaktan bile çekinen ürkeklikle, korkaklıkla karşı karşıyayız. Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda. Batılı entelektüeller, basın kuruluşları, insan hakları örgütleri de aynı şekilde İsrail’i aklamanın peşinde. İsrail yönetimi Holokost’u, soykırıma varan katliamları kalkan olarak kullanıyor. Almanya’ya gerçekleştirdiğimiz son seyahatte bir kez daha üzülerek şahit olduk. Hak bildiklerimizi birilerini rahatsız etse de cesaretle söylememizin sebebi işi budur. Bizim borcumuz yok ama onların hepsinin İsrail’e borçları vardır. Onlar borç ödüyorlar. Utanç veren olay Batılı ülkelerin katliamlarına kılıf uydurma konusunda İsrail ile sergilediği yalan kardeşliğidir.

‘İSRAİL NÜKLEER GÜCE SAHİP OLDUĞUNU AÇIKÇA İKRAR EDİYOR’

Irak’ta nükleer silah arayanların İsrail’li bakanların kameralar önünde sarf ettiği atom bombası itirafı karşısında tek cümle kurmamaları ibretlik durumdur. İsrail nükleer güce sahip olduğunu açıkça ikrar ediyor. Nükleer silah meselesi öyle meskut kalınacak bir konu değildir. Bugün İsrail’e ses çıkarmayanların yarın başka ülkelere söyleyecek hiçbir sözü olamaz. İsrail’in nükleer silahları meselesinin unutulmasına, unutturulmasına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz. Riyad zirvesinde nükleer silahlar hususunda önemli kararlar aldık. Önümüzdeki dönemde her iki meseleyi gündemde tutmaya devam edeceğiz. Gazze’deki vahşet karşısında insanlığın vicdanı ve sesi olma görevi şu an Türkiye’nin omuzlarındadır.

‘KUDÜS DAVASINA ŞAŞI BAKANLAR…’

Kudüs davasına şaşı bakanlara hatırlatmak istediğim bir gerçek var. Türkiye’nin siyasi ve kültürel sınırları kendi resmi sınırlarından değil Adriyatik’ten Çin Seddi’ne diye ifade edilen çok daha geniş hattan başlar. Ne zamanki biz bu coğrafyaları kendi dışımızda görmeye başlarsak o vakit eldeki vatan da tehlikeye düşmüş olur. Balkanlar, Kafkaslar, Karadeniz, Akdeniz’in doğu kıyılarına kadar yaşanan her hadise bizi doğrudan ilgilendirir. Karabağ ile Gazze’nin gönlümüzdeki yeri aynıdır. Asırlardır her kritik vakitte olduğu gibi son gelişmeler karşısında milletimiz duasını ona göre yapmakta, yumruğunu ona göre sıkmakta gerektiğinde harekete ona göre geçmektedir. Gazze’de yaşananlara tepki vermezsek yarın vat edilmiş topraklar denilen işgalci fanatizmin kendi topraklarımıza uzanmasına engel olamayız.

SEL FELAKETİNİ ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’NE BAĞLADI

Türkiye olarak iklim değişikliğine bağlı ortaya çıkan çevre sorunlarından tüm dünya gibi biz de olumsuz etkileniyoruz. Yaşadığımız sel, fırtına ve su baskınları bunlardan sadece birkaçıdır. Dün 9 insanımız vefat etti, 52 vatandaşımız yaralandı. 7 bin personelimizin hızlı müdahalesi neticesiyle hamdolsun 110 insanımızı kurtardık. Zonguldak açıklarında batan geminin bulunmasına yönelik arama çalışmalarımız devam ediyor. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum.”

‘GEREKTİĞİNDE YENİ OPERASYONLAR…’

Yıl başından bu yana 2 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Terörle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Gerektiğinde yeni operasyonlarla bu alçak ve sinsi planları da sahiplerin başına geçirmekte kararlıyız. Bir gece ansızın gelebiliriz ikazımız dün olduğu gibi bugün de geçerlidir.”

Kaynak: TELE1