Hayvan dostluğundan ‘Beyaz Türkler’e

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 6:48 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 6:48 pm

Erdoğan’ın, “Hayvan dostlarımız, bize Rabbimizin emanetidir. Onlara sahip çıkalım, onları koruyalım’ söylemi üç yıl sonra ‘Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza” oldu. Erdoğan’ın ‘hayvan dostu’ söyleminin değişmesindeki etken düşen oy oranları olarak yorumlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Gaziantep’teki İl Danışma Meclisi Toplantısı’ndaydı. Gündem de Gaziantep’te pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında yaralanan 4 yaşındaki kız çocuğu vardı. Erdoğan, konuyu gündeme getirdi.

BEYAZ TÜRKLER

Erdoğan, köpekler konusunda ilginç bir şekilde ‘Beyaz Türkler’i suçladı.
Erdoğan, ‘Tüm belediyelerimize sahipsiz hayvanları sokaktan alarak hem vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacak hem bu canları koruyacak adımları süratle atmaları çağrısında bulunuyorum. İşte Asiye yavrumuzun başına gelen hadise. Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza” dedi.

Erdoğan: Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza

Oysa aynı Erdoğan, çok değil üç yıl önce sosyal medya hesabından evlerinin Çiko isimli köpeğiyle paylaşım yapmıştı. Hayvanlara sahip çıkan Erdoğan, “Hayvan dostlarımız, bize Rabbimizin emanetidir. Onlara sahip çıkalım, onları koruyalım. Kısıklı’da köpeğimiz Çiko ile…” diye yazmıştı.

‘RABBİMİZİN EMANETİ’

Burada dikkat çeken, “Hayvan dostlarımız, bize Rabbimizin emanetidir” sözüydü. Oysa, oy aldığı muhafazakar kesimin evde hayvan bakmaya sıcak bakmadığını en iyi Erdoğan biliyordu. Hayvan hakları günündeki bu paylaşım Erdoğan’ın kendisine sıcak bakmayan batılı seçmene bir mesaj olarak yorumlanmıştı.

Aradan üç yıl geçti, Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştı. Ve anketler, Erdoğan’ın oylarının yüzde 30’lara düştüğünü göstermeye başladı. Erdoğan’ın hayvanlar hakkındaki söylemi de değişti. Mesaj, kendisine oy verenlereydi bu kez. ‘Hayvan besleyenler Beyaz Türkler’di.

Erdoğan’ın ‘hayvan dostu’ söyleminin değişmesindeki etkenin oy oranlarındaki büyük düşüş olduğu söyleniyor.

Pitbull saldırısında tutuklama kararı!