Erdoğan “Görüşmeye kapalı değiliz” demişti… Esad’dan açıklama!

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:49 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 2:44 pm

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın “Görüşmeye kapalı değiliz” sözlerine karşılık olarak “Erdoğan’ın sunduğu şartlar altında gerçekleşemez” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İngiltere merkezli Sky News Arabia’ya röportaj verdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir süredir gündemde olan yüz yüze görüşme olasılığı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Röportajda Erdoğan ile onun istediği şartlar altında görüşmeyeceğini ifade ederek “Görüşme Erdoğan’ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez” dedi. Röportajın tamamının daha sonra yayınlanacağı duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada olası bir görüşmeye ‘kapalı olmadığını’ dile getirmiş “Biliyorsunuz bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Bu, dörtlü zirvelerle ilgili de biz yine hem bu dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşar Esad’la da görüşme noktasında kapalı değiliz. Görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı” ifadelerini kullanmıştı.

Suriyeli çete üniversiteli genci öldüresiye dövdü!