Suriyeli çete üniversiteli genci öldüresiye dövdü!

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 1:11 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 1:11 pm

Gaziantep’te üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Mustafa Aydaş, 10-12 kişilik Suriyeli sokak çetesi grubunun saldırısına uğradı. Öldüresiye darbedilen gencin yüzüne 48, kafasına 6 dikiş atıldı.

Gaziantep’te Suriyeli sokak çetesi üniversite öğrencisini öldüresiye darbetti. Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre, Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü 1. Sınıf öğrencisi Mustafa Aydaş’ın kardeşi Yılmaz Mert Aydaş önceki gece ağabeyini telefonla arayarak, “Bizi kalabalık bir Suriyeli grup dövüyor” diye yardıma çağırdı.

KARDEŞİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORDU

Olay yerine yakın olan Mustafa Aydaş, iddiaya göre motositletiyle yaklaşık bir dakika içinde kardeşinin söylediği yere gidince kalabalık bir grubun kardeşinin de aralarında bulunduğu gençleri dövdüğünü gördü. Kardeşini kurtarmaya çalışan Aydaş da saldırıya uğradı. Saldırgan grup ellerindeki kesici alet ve sopalarla Mustafa Aydaş’ı feci şekilde dövdü.

Yüzü, kafası ve vücudunun diğer bölgelerinden yaralanan Mustafa Aydaş çevreden yetişenler tarafından güçlükle kurtarılarak hastaneye götürüldü. Kafasına 6, parçalanan yüzüne ise 48 dikiş atılan gencin yanısıra olayda yaralanan kardeşi ve iki arkadaşı da darp raporu aldı.

“23 YAŞINDA BİR KARDEŞİNİZİ KANI BEŞ PARA ETMEYENLER YÜZÜNDEN KAYBEDECEKTİNİZ”

Başından geçenleri sosyal medya hesabından anlatan Aydaş şu ifadeleri kullandı:

*Ben üniversite öğrencisi Mustafa Aydaş. 4 Ağustos saat 23.30 sıralarında Gaziantep/Karataş mahallesinde kardeşimi gasp etmeye çalışan Suriyeliler tarafından bıçaklandım. Ölümcül bıçak darbesi hayatım boyunca yüzümden gitmeyecek.

*Refleks anıyla kafamı geri çekmesem belki de 23 yaşında bir kardeşinizi kanı beş para etmeyen insanlar yüzünden kaybedecektiniz. Ben, bunun hesabını kime soracağım? Benim akan kanımın hesabını kim verecek? Annemin göz yaşlarının, babamın kahroluşunun hesabını kim verecek?

Bursa’da Suriyeliler arasında alacak kavgası! Kuzenini bıçakladı