Erdoğan emekliyi öteledi

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 3:37 pm - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 3:40 pm

Haber: CEREN URAL

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan zam bekleyen emekliye temmuzu işaret etti. “Asgari ücrette ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz” diyen Erdoğan zamma ise değinmedi.

AKP’nin sefalete mahkum ettiği emeklinin seçim öncesi zam umuduna iktidar kapı kapıtırken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Bursa mitinginde konuya dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız” dedi. Asgari ücret için de “Ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz” diyen Erdoğan bu konuda zamma ise değinmedi.

CHP ve DEM Parti’yi de hedef alan Erdoğan mitingde özetle şunları söyledi:

CHP VE DEM PARTİ’Yİ HEDEF ALDI

“CHP, DEM’le neyin karşılığı karanlık ittifaklar kuruyor. Saklamak için kırk takla atıyorlar. DEM’de kimi ‘Kendimize oy verelim’, kimi ‘CHP kuyruğuna takılalım’ diyor. 500 üyesi olmayan partiler, istikamet çiziyor. CHP’li faşist idareciler ‘kapıdan giremezsiniz” diyerek bunları tokatlıyor. Ortada hak, hukuk, değer, prensip namına bir şey kalmadı. Bize karşı ortalığı ayağa kaldıranlar, CHP’nin yanında uslu kediye döndü. CHP’nin içine düştüğü tutarsızlık, kirlenmişlik hali utanç verici. Valiz, çantalar dolusu dolarlar, eurolar. Darbe güzellemelerini saymıyorum.

EMEKLİ İÇİN TEMMUZU İŞARET ETTİ

Emekli maaşlarında, asgari ücrette ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz. Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı sitemlerini dile getiren her vatandaşım sonuna kadar haklıdır. Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız. Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.”

Emeklilere ‘devletten beklemeyin ek iş yapın’ diyen MHP’li vekil kamudan ihale zengini çıktı

Devletten şirket kaçırma operasyonu

Kaynak: TELE1