Erdoğan “bir yıl” istiyor ama 42 depremzede aile yıllardır konteynerde yaşıyor

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 11:05 am - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 11:05 am

Çanakkale’de altı yıl önce meydana gelen depremde evlerini kaybeden 42 aile konteyner kentte yaşamaya devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Ayancık ilçesinde 2017 yılında meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evlerini kaybeden ve AKP milletvekillerinin konut sözü vermesine rağmen 42 ailenin yaşamak zorunda kaldığı konteyner kenti ziyaret etti.

Muharrem Erkek, “Ne acıdır ki Kahramanmaraş depreminden 6 yıl önce aynı tarihte Ayvacık depremi meydana gelmişti. Üzerinden tam 6 yıl geçti. 6 yıldır 86 hak sahibi vatandaşımız evini bekliyor. Kimisi kirada, kimisi akrabasının yanında bekliyor. 42 aile de konteynerde yaşıyor. Kışın buz gibi havada, küçücük konteynerin içinde yaşam sürdürülebilir mi? Sosyal devletin görevi nedir? Yurttaşlarının sağlıklı bir şekilde barınmasını sağlamaktır. Son deprem de bize gösterdi ki, bu parti devleti, bu ucube sistem de enkaz altında kaldı. Burada, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde insanlık dramı yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Duvar’ın haberine göre AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan evler için “Bana bir yıl müsaade edin” dediğini hatırlatan Erkek, “Burada 6 yıldır aileler bekliyor. AFAD, Kızılay gibi kurumlarımızı çürüttüler, liyakatsiz kadrolarla kurumları doldurdular. Onun için 6 yıldır burada 42 aile konteynerde, 86 aile evini bekliyor” dedi.

“BAHANE ÜRETMESİNLER”

Muharrem Erkek, devletin temel görevinin insan onurunu korumak olduğunu hatırlatarak, “Yazlık saraylar nasıl hızla bitiriliyor, orman alanlarında madencilik için gerekli her türlü işlem nasıl çok hızlı bir şekilde nasıl yapılabiliyor? Buna rağmen, insanların evlerini 6 yıldır teslim edemiyorlar. İnsan üzülüyor, utanıyor. Devletin temel görevi insan onurunu korumaktır, aileyi korumaktır, insanların sağlıklı güzel evlerde oturmalarını sağlamaktır, çocukların iyi eğitim almasını sağlamaktır. Her türlü yetki ellerinde, bahane yaratmasınlar, mazeret üretmesinler” şeklinde konuştu.

Suç dosyası kabarık zanlıya sahte konteyner suçlamasıyla gözaltı